AFC Ajax

Goed begin Ajax Amerikaanse toernee
Amsterdam, Boston, donderdag 22 juli 1999..

Ajax is de oefentoernee in de Verenigde Staten goed begonnen met een overwinning woensdag tegen New England Revolution. Matchwinnaar was Shota Arveladze die 24 minuten voor tijd, op aangeven van Brian Laudrup, aantekende voor de winnende treffer (2-1). De oefenwedstrijd in het Foxboro Stadium in Boston werd bijgewoond door 18,573 fans.

De wedstrijd tegen de REV's is de eerste van een serie van drie oefenduels. Vrijdag speelt Ajax New Jersey in de Gotham Cup tegen Aston Villa. De winnaar van dat duel komt zondag uit tegen de winnaar van Panathinaikos - Fiorentina.

Nikos Machlas opende in de tiende minuut de score. De Griek, hersteld van een lichte liesblessure, kreeg binnen het doelgebied de bal panklaar aangeboden door Richard Knopper. Na de eerste speelhelft werd hij vervangen door Wamberto.

Voor Ajax was dit de eerste serieuze test in de voorbereiding. De Amsterdammers hadden het betere van het spel (63% balbezit), maar kwamen toch enige keren in de moeilijkheden tegen de REV's, die derde staat op de ranglijst van de East Conference. De ploeg van doelman/coach Walter Zenga maakte tien minuten na rust de gelijkmaker. Met een lob passeerde de 19-jarige Jamar Beasley doelman Menzo, die in de tweede helft Fred Grim verving.

Witschge en Winter stonden niet in de basis. Nieuwenburg speelde als rechtsback, omdat Ferdi Vierklau niet fit is en Tobiasen in Amsterdam achterbleef. Ook Benni, de derde spits van Ajax, reisde niet mee naar de Verenigde Staten. De middenlinie werd bezet door Dani, Laudrup en Knopper. Het grote talent Kevin Bobson speelde de gehele wedstrijd.

Opstelling

Grim (Menzo 45'), Van Halst (Witschge 60'), Verlaat, De Cler, Nieuwenburg, Knopper, Dani (Pique 60'), Arveladze, Machlas (Wamberto 45'), Laudrup (Reuser 19'), Bobson.


Deel: ' Goed begin Ajax Amerikaanse toernee '
Lees ook