Persbericht

Succes eerste editie aanleiding tot vervolg
TWEEDE EDITIE VAN GOED BEZIG BEDRIJVEN ZEILREGATTA 2001

IN JUNI VAN START

In juni 2001 gaat de tweede editie van de Goed Bezig Bedrijven Zeilregatta van start. Tijdens deze laagdrempelige zeilcompetitie die gedurende de maanden juni en juli 2001, op vaste wekelijkse avonden wordt gevaren, zullen teams van bedrijven en organisaties uit verschillende branches in open zeilboten strijden om de 'Amsterdam RAI Cup'.
Naar aanleiding van het succes van de eerste editie, heeft het bestuur van Stichting Goed Bezig het plan opgevat de competitie die vorig jaar op de Loosdrechtse Plassen werd gevaren, uit te breiden naar de Nieuwkoopse Plassen. Daarmee krijgt dit zeilevenement een inter-regionaal karakter, hetgeen de competitie en de spanning op de finaledag ten goede komt.

OPZET VAN DE COMPETITIE
De Goed Bezig Bedrijven Zeilregatta is vorig jaar opgezet door de stichting Goed Bezig omdat diverse branches weliswaar een eigen zeilcompetitie hebben, maar er nog geen competitie was tussen verschillende branches. De competitie stelt medewerkers van bedrijven in staat om op plezierige wijze watersport te combineren met het leggen van onderling contact. Daarbij staat een gezellige, ongedwongen, sportieve sfeer centraal: "Want ik kan me niets mooiers bedenken dan op een mooie zomeravond na het werk een hapje te gaan eten, het water op te gaan en daarna tijdens de schippersborrel de wedstrijd te evalueren met je collega's", aldus Coenraad de Vries, geestelijk vader van de Goed Bezig Bedrijven Zeilregatta.
De Goed Bezig Bedrijven Zeilregatta wordt onder professionele wedstrijdleiding gevaren. Per poule worden er 4 wedstrijden gevaren, waarvan de eerste op 7 juni start, waarna alle teams doorgaan naar de finaledag op 14 juli, die besloten wordt met een Zeilersfeest met barbecue, band en deejay.

De competitie is laagdrempelig opgezet; iedereen kan meevaren. Er wordt met open zeilboten gevaren, elke boot telt 4 of 5 collega's en er is geen specifieke zeilervaring nodig. Per boot moet er natuurlijk wel één enigszins ervaren schipper meevaren. De bemanningen mogen binnen het bedrijf wisselen. Zo bleek in 2000 dat sommige bedrijven relaties meenamen voor een avondje zeilen.

De kosten van deelname bedragen per team van 5 personen fl. 2.250,- inclusief voor alle dagen boothuur, eten, wedstrijdbegeleiding, verzekering en de finaledag met lunch, barbecue, band en deejay.

SPECTACULAIRE HOOFDPRIJS
In 2000, tijdens de eerste editie van dit evenement namen ruim 20 bedrijven deel, waaronder o.a. NOB, Amsterdam RAI, Lost Boys, Multec, KPN, Deloitte & Touche, DSM en Hot Orange. Het team van Brunel International pakte uiteindelijk de hoofdprijs. De finale wordt op 14 juli as. in Loosdrecht gevaren. De hoofdprijs wordt dit jaar weer beschikbaar gesteld door sponsor OCC Yachting en bestaat dit jaar uit een week zeilen voor 5 personen op de Ionische Zee.

Stichting Goed Bezig organiseert de Bedrijven Zeilregatta in samenwerking met Zeilcentrum Oud Loosdrecht. OCC Yachting uit Naarden en de talentmanagers van TalentFirst te Amsterdam sponsoren het evenement.

OVER STICHTING GOED BEZIG
Stichting Goed Bezig is een stichting zonder winstoogmerk die begin 1999 is opgericht door zes jonge dertigers met als missie: 'Het bedenken en ontwikkelen van spraakmakende projecten ter lering en vermaak van onszelf en zoveel mogelijk geestverwanten.'

Goed Bezig heeft in dit licht o.a. de volgende projecten gerealiseerd: de eerste Goed Bezig Bedrijven Zeilregatta, Fright Night Skate (Halloween skate evenement in parkeergarage Passenger Terminal Amsterdam), vier groot opgezette achtereenvolgende nieuwjaarsfeesten in voormalig Oibibio, een millenniumfeest (Sneeuw van de Eeuw) voor 400 personen in de vorm van een wintersport en feestweek in Val Thorens Frankrijk, een summerlounge-barbecue in het Vondelpark en meer...

INFORMATIE EN AANMELDEN
Voor meer informatie over deelname aan de zeilregatta kan contact opgenomen worden met Kaj Valk, telefoon 030 - 2941009, fax 030 - 2941034, e-mail: kaj@goed-bezig.com. Website: www.goedbezig.com.

Amsterdam, 18 mei 2001

Deel: ' Goed Bezig Bedrijven zeilregatta 2001 '
Lees ook