Goed eerste kwartaal voor Ariba
Omzet groeit 12 procent

Schiphol-Rijk, 24 januari 2003 - Ariba, leverancier van toepassingen op het gebied van Enterprise Spend Management, heeft vandaag de resultaten bekendgemaakt voor het eerste kwartaal van fiscaal jaar 2003, dat eindigde op 31 december 2002.

De omzet voor het eerste kwartaal kwam uit op $ 62,0 miljoen, een groei van 12 procent ten opzichte van het eerste kwartaal een jaar geleden. Het netto verlies op basis van GAAP was $ 55,9 miljoen, ofwel een verlies van $ 0,21 per aandeel. Voor hetzelfde kwartaal in 2002 was het verlies op basis van GAAP nog $ 157,7 miljoen ($ 0,62 per aandeel). In de bedragen van het fiscaal jaar 2002 zijn de herformuleringen meegenomen waaraan op dit moment wordt gewerkt (zie hiervoor ook de alinea 'Herformulering resultaten').

Het netto verlies voor het eerste kwartaal is inclusief $ 68,5 miljoen aan afschrijvingen voor goodwill en andere immateriële zaken en $ 275.000 voor vergoedingen in de vorm van aandelen. Per aandeel dragen deze kosten $ 0,26 bij aan het nettoverlies. In het verleden heeft Ariba deze bijzondere lasten gebruikt voor het calculeren van pro-forma resultaten. In het kader van de nieuwe regels van de Securities and Exchange Commission heeft Ariba er echter voor gekozen om de resultaten alleen nog bekend te maken op basis van GAAP.

"Het is goed te zien dat Ariba gewoon blijft groeien", aldus Bob Calderoni, president en CEO van Ariba. "Wereldwijde marktleiders zien de enorme voordelen die Enterprise Spend Management (ESM) hen te bieden heeft. De continue focus op de Spend Management-categorie heeft ervoor gezorgd dat we een technologie en dienst hebben ontwikkeld waarmee bedrijven hun bottom line beter kunnen managen, onafhankelijk van het economische klimaat. Hierdoor blijven we in staat ons huidige klantenbestand uit te breiden."

Nieuwe klanten
In dit eerste kwartaal heeft Ariba opnieuw een aantal grote nieuwe contracten gesloten. Daarnaast hebben diverse klanten het gebruik van hun ESM-strategie verder uitgebreid, waaronder CVS/pharmacy, die naast Ariba Buyer en Ariba Invoice nu ook voor Ariba Contracts heeft gekozen, Dupont, die ook gebruik gaat maken van Ariba Enterprise Sourcing, en HSBC Holdings plc in Europa die Ariba Invoice aan haar bestaande Ariba Buyer-oplossing heeft toegevoegd.

Herformulering resultaten
Ariba heeft de publicatie van haar jaarverslag uitgesteld, vanwege een herformulering van de resultaten. Het geheel is nog niet volledig afgerond, maar naar verwachting heeft de herformulering geen impact op het financiële resultaat van het bedrijf.

Het volledige bericht vindt u op: http://www.ariba.com/company/news.cfm?pressid=648&selectyear=2003&archive=1


-----

Over Ariba

Deel: ' Goed eerste kwartaal voor Ariba, omzet groeit 12 procent '
Lees ook