---

Ministerie van Defensie---

Goede prestaties defensietopsporters bij NK indoor atletiek

17-02-2003

Tijdens het Nederlands Kampioenschap indoor atletiek in Gent hebben defensietopsporters Bram Som en Wilbert Pennings goede prestaties geleverd. Bram Som behaalde de tweede plaats op de 400 meter met een tijd van 47,87 seconden. Op basis van vormbehoud is hij verzekerd van een startplaats op het wereldkampioenschap indoor in Birmingham half maart. Hoogspringer Wilbert Pennings heeft nog niet voldoende vormbehoud getoond voor een startplaats tijdens het WK. Hij behaalde in Gent wel de eerste plaats met een sprong van 2,16 meter.

Landmacht-sergeant Bram Som is als redacteur werkzaam voor de 11 Luchtmobiele Brigade. Hij houdt zich hier met name met internet en intranetprojecten bezig. Als atleet behaalde Bram Som al verschillende nationale titels op de 800 meter en werd hij namens de landmacht derde op de militaire wereldkampioenschappen in 2002 met een nieuw nationale militaire recordtijd op deze afstand. Hij kwam bij het NK in Gent niet uit op zijn "eigen" 800 meter, maar koos de 400 meter met het oog op snelheidstraining.

Luchtmachtmilitair eerste luitenant Wilbert Pennings werkt net als Bram Som op basis van een topsportcontract. Dit houdt in dat hij een gedeelte van de werktijd voor de luchtmacht bezig is met zijn sportbeoefening als hoogspringer en een ander deel van de werktijd besteedt op het Bureau Vliegveiligheid Kwaliteit Arbo en Milieu bij het bureau Integrale KwaliteitsZorg (IKZ). Hij verricht hier werkzaamheden in het kader van de kwaliteitswaarborging. Pennings is zowel indoor als outdoor Nederlands recordhouder èn kampioen op het onderdeel hoogspringen. Hij werd verschillende keren uitgezonden naar Europese- en wereldkampioenschappen en was daarnaast lid van de selectie die werd afgevaardigd naar de Olympische Spelen in Sydney in 2000.

Deel: ' Goede prestaties defensietopsporters bij NK indoor atletiek '
Lees ook