Politie Midden- en West Brabant

PERSBERICHTEN DISTRICT BREDA

Datum: 29/7/2002
Auteur: R.v.Kuik

Goedheid bejaarde vrouw 80 misbruikt

BREDA: Een 80 jarige Bredase vrouw heeft haar goedheid moeten bekopen met een forse teleurstelling. Eind vorige week werd bij haar woning in de wijk Biesdonk aangebeld. Voor de deur stonden twee onbekende mensen. Een jonge man en vrouw met een zigeunerachtig uiterlijk vroegen haar of ze in de woning van de bejaarde bewoner mochten kijken. Zij vertelden dat ze zon zelfde woning toegewezen hadden gekregen, maar de huidige bewoner gunde ze niet even een kijkje in hun toekomstige huis. Zonder enig wantrouwen haalde de bejaarde vrouw de man en vrouw binnen en liet ze de hele woning zien. Na ongeveer een half uur verlieten beide bezoekers heel vriendelijk en dankbaar haar huisje. Een beetje trots dacht de vrouw nog na over de gastvrijheid die ze haar medeburgers had gegund, maar dat werd abrupt verstoord. Ze ontdekte korte tijd later dat er een enveloppe met 300 uit het dressoir was verdwenen.

De andere ochtend merkte de bejaarde ook nog dat men geprobeerd had in te breken. Toen ze de voordeur van de knippen deed zag ze, dat de schoot van het slot uit de slotplaats was gedrukt. Kennelijk heeft men door het zogenaamde flipperen geprobeerd de deur open te krijgen, maar gelukkig hadden de extra knippen op de deur dat voorkomen. De politie vraagt alert te blijven op allerlei mooie verhalen aan de deur, want de goedheid van een mens is dé kans voor de oplichter.

Bromfiets met 75 km per uur
Weer diverse bromfietsers op de bon

BREDA: Op zaterdag en zondag heeft de politie van Breda Zuid-Oost op diverse lokaties in Breda, Ulvenhout en Chaam in totaal 23 brom- en snorfietsers gecontroleerd. In totaal zijn hierbij 18 bekeuringen uitgeschreven, variërend van een te hoge maximumsnelheid, geen helm dragen en geen bromfietscertificaat hebben. Een van de bromfietsen haalde een maximumsnelheid van meer dan 75 km per uur, terwijl 45 km per uur is toegestaan. Een andere bromfietser zei vanuit Den Haag onderweg te zijn naar Zuid-Frankrijk. Met zijn bromfiets was alles in orde. Zo kan het dus ook. De politie heeft aangekondigd meer van dergelijke controles te zullen houden.

Persberichten politieteam Zundert

Paard met wagen in de sloot

ZUNDERT: Op zaterdag 27 juli is op de Goorbaan te Zundert een paard met wagen in de sloot geraakt, nadat het paard was geschrokken van een personenauto, die op een onverantwoorde wijze de combinatie gepasseerd zou zijn. De 58 jarige menner uit Zundert is naar het ziekenhuis overgebracht, waar bleek dat hij een snijwond en nog wat kleinere verwondingen had opgelopen, maar gelukkig geen zwaar letsel. Ook de dierenarts heeft het paard onderzocht, maar zover nu bekend geen nadelig letsel.

Dronken voetganger aangereden

ZUNDERT: Zaterdagavond 27 juli vond op de Bredaseweg te Zundert een aanrijding plaats tussen een personenauto bestuurd door een 28 jarige inwoner uit Etten-Leur en een 20 jarige Poolse voetganger. De voetganger stak plotseling de rijbaan over, hij is gewond overgebracht naar een ziekenhuis te Breda. De aard van het letsel is niet bekend. De man verkeerde onder invloed.

Persberichten team Etten-Leur

Inbraak bedrijf

ETTEN-LEUR: Op de Florijnstraat te Etten-Leur heeft men afgelopen nacht ingebroken in een bedrijf. Een raam aan de voorzijde van het pand werd geforceerd. Uit het pand werden onder andere een beamer en een videorecorder ontvreemd. Tevens werden ook nog diverse vernielingen aangericht. Het schadebedrag is vooralsnog onbekend.

Bumper gestolen

ETTEN-LEUR: Op de Beiaard te Etten-Leur heeft men vanaf een personenauto de achterbumper gedemonteerd en vervolgens ontvreemd. Tevens werd de kofferdeksel beschadigd. Schade onbekend.

Inbraak auto

ETTEN-LEUR: Op de Nijverheidsweg te Etten-Leur heeft men ingebroken in een personenauto. Het portierslot aan de linkerzijde werd geforceerd. Uit de auto werd een autoradio ter waarde van 230,- Euro ontvreemd.

Meisje ternauwernood van verdrinkingsdood gered

ETTEN-LEUR: Vanmorgen is op de Frederik van Eedenstraat te Etten-Leur in het instructiebad van het zwembad te Etten-Leur een 7 jarig meisje ternauwernood van de verdrinkingsdood gered. Een bezoeker die het meisje zag spartelen twijfelde of ze aan het spelen was of dat er iets anders aan de hand was. Hij bracht haar in veiligheid toen hij merkte dat het niet goed met haar ging. Het kind bleek behoorlijk wat water binnen gekregen te hebben, want toen ze op het droge was gaf ze behoorlijk veel zwemwater op. Voor nader onderzoek is ze overgebracht naar het Amphiaziekenhuis, locatie Langendijk Breda. De vader was met een ander kind in het buitenbad toen op enig moment het 7 jarige meisje naar binnen is gegaan naar het instructiebad. Daar raakte ze door nog onbekende oorzaak in moeilijkheden. Het Etten-Leurse meisje kan zwemmen en heeft een diploma. Over haar toestand is verder niets bekend.

Persberichten team Centrum

Huiselijk geweld

BREDA: Op de Achterom te Breda is op zondag 28 juli 2002 omstreeks 22.00 uur een man (47) aangehouden die zijn ex-vriendin (40) sloeg in het bijzijn van de politie. Buurt bewoners hadden de politie gemeld dat er een conflict gaande was aan de achterzijde van een woning. Toen de politie ter plaatse kwam werden zij aangesproken door een man. Hij bleek ruzie te hebben met zijn vrouw. Toen de vrouw er ook bij kwam staan, ontstond er een woorden wisseling en sloeg de man de vrouw op haar gezicht. Hierop werd de man aangehouden en overgebracht naar het bureau. Na verhoor werd hij in vrijheid gesteld. Proces verbaal wordt opgemaakt. Aanleiding voor de moeilijkheden is niet duidelijk gheworden.

Fietsendief aangehouden

BREDA: Op zondagavond 28 juli omstreeks 21.30 uur werd op het Nonnenveld te Breda een man 42 jarige Bredanaar aangehouden, die zojuist een fiets had gestolen. Getuigen hadden gezien dat de man het slot van de fiets verbrak en ermee vandoor ging. Toen de politie de man op de fiets tegenkwam vertelde hij dat hij de fiets had gevonden. Hij is aangehouden voor diefstal van een fiets. Na verhoor is hij op maandagmiddag in vrijheid gesteld in bezit van een dagvaarding. De verdachte is drugs verslaafd.

Beeldschermen en computers bij dieven in trek

BREDA: Bij twee bedrijfsinbraken in Breda zijn afgelopen nacht in totaal 6 computers dan wel beelschermen buit gemaakt. Op de Paardeweide verdwenen bij een bedrijf twee computerkasten. Bij een bedrijf aan de Riethil gingen de dieven met vier computers aan de haal. Dieven maken regelmatig handig gebruik van de computer op bureaus dicht bij het raam. Met kleine beveilingsingrepen zijn computerkasten en beeldschermen met in de handel zijn de middelen te bevestigen aan een bureau.

Deel: ' Goedheid bejaarde vrouw 80 misbruikt '
Lees ook