Gemeente Hilversum


Goedkoop parkeren in nieuwe garage

Vanaf 1 november is de nieuwe parkeergarage `Gooiland', vlakbij Theater Gooiland, geopend. De openingstijden hiervan zijn maandag tot en met donderdag van 8.30 uur tot 02.00 uur. Vanaf vrijdagochtend 8.30 tot zondagochtend 06.00 uur is `Gooiland' permanent geopend. Parkeren kost maximaal f. 6,- per dag.

Met ingang van 1 november 1999 is het niet langer mogelijk om te parkeren op de Groest. Dit maakt de Groest veiliger als wandelpromenade en gezelliger als uitgaansgebied. Voor wie `s avonds toch met de auto wil komen, zijn er meerdere parkeergarages. `Gooiland' heeft de langste openingstijden en is het goedkoopst. Parkeergarage de Gooische Brink is ´s nachts niet open.

Dit jaar nog laag tarief

Parkeergarage Gooiland is nog niet helemaal klaar. Met de auto kunt u de garage de eerste tijd alleen via de Koningsstraat bereiken en verlaten. Als voetganger kunt u vooralsnog alleen de hellingbaan aan de kant van de Langestraat gebruiken.

Met het oog op dit tijdelijk ongemak zijn de parkeertarieven de eerste tijd extra laag. Het eerste uur is zelfs geheel gratis en vanaf het tweede uur kost het parkeren tot 1 januari 2000 slechts ƒ1,- per uur, met een maximum van ƒ 6,- per dag.

Uitstekende parkeerfaciliteiten

Als garage Gooiland in zijn geheel voltooid is, zijn er 355 parkeerplaatsen beschikbaar, verdeeld over twee ondergrondse niveau's. De parkeergarage is goed verlicht en camera-beveiligd. Ook is er altijd een beheerder aanwezig als aanspreekpunt en toezichthouder. Betaling geschiedt via moderne betaalautomaten.

Elektronisch afsluitsysteem

Het afsluiten van de Groest is onderdeel van een totaalpakket aan maatregelen om de binnenstad van Hilversum aantrekkelijker en veiliger te maken als winkelgebied en als uitgaansgebied. Tijdens de drukste winkeluren, maar ook 's avonds, 's nachts en in het weekend is de binnenstad daarom via een elektronisch afsluitsysteem afgesloten voor auto's. Op twee plaatsen is het gebied toegankelijk voor het laden en lossen van goederen of om de eigen parkeergelegenheid te bereiken. Het overige verkeer wordt door middel van borden via vaste routes langs het winkelhart geleid.

Informatie

Voor informatie kunt u bellen met (035) 629 24 49 voor de parkeergarage en (035) 629 26 47 voor de elektronische afsluiting.

Deel: ' Goedkoop parkeren in nieuwe garage Hilversum '
Lees ook