Gemeente Breda


GOEDKOPE EN BEWAAKTE FIETSENSTALLINGEN TIJDENS BREDASE ZOMEREVENEMENTEN

In de maanden augustus, september en oktober richt de gemeente bij verschillende grote evenementen tijdelijke fietsenstallingen in. Hiermee worden bezoekers in de gelegenheid gesteld hun (brom)fietsen goedkoop en veilig te stallen. Hoofddoel is het gebruik van de auto te verminderen.

Door het stallen van fietsen gemakkelijker te maken, wil de gemeente het fietsgebruik rondom evenementen bevorderen en daarmee het autogebruik beperken. Doordat opstoppingen en ook parkeerproblemen verminderen, zijn de evenementen voor meer mensen gemakkelijker bereikbaar zijn.

De evenementen waar de gemeente tijdelijke fietsenstallingen gaat inrichten of de openingstijden van bestaande fietsenstallingen gaat verruimen, zijn de Kermis Ginneken

(7 t/m 15 augustus), Braderie Ginneken (11 t/m 15 augustus), Harley-Dag Breda (zondag 15 augustus), Nationale Taptoe (26 augustus t/m 4 september) en de Bredase kermis (16 t/m 24 oktober).

Ook bij andere grootschalige evenementen en activiteiten zoals 14de Breda Ballon Fiësta (12 t/m 14 augustus), de Open Dag van NAC (zondag
8 augustus) en de thuiswedstrijden van NAC (meestal zaterdagavond) worden stallingsmogelijkheden geboden.

Breda, 28 juli 1999

Deel: ' Goedkope fietsenstallingen tijdens bredase zomerevenementen '
Lees ook