Going Places: Fiesta Latinoamericana (Estilo Brasileiro)


Braziliaanse avond bij Pllek met de Nederlandse première van Neon Bull

AMSTERDAM, 20160706 -- Tijdens de tweede editie van Going Places op vrijdag 22 juli reist Pllek samen met Muchachas Borrachas af naar Latijns-Amerika. Onder de titel Fiesta Latinoamericana dompelt het populaire stadsstrand aan het IJ onder in Braziliaanse sferen. Dit keer pakken ze uit met de Nederlandse première van de Braziliaanse speelfilm Neon Bull, die op het Filmfestival van Venetië de Speciale Juryprijs in de wacht sleepte. Na deze speciale filmpremière gaat de avond binnen verder met een optreden van de Braziliaanse band Roda de Holanda en een Latin dansavond met DJ Eduardo.

GOING PLACES #2 | FIESTA LATINOAMERICANA (Estilo Brasileiro)

TIJDEN:        21.00-03.00 uur | Start film: 22.15 uur (direct na zonsondergang)

FEEST:         gratis entree

FILM:            online tickets (€8,50) via https://bit.ly/goingplaces2fiestalatinoamericana

FOOD:          Jazmina Delicious

ART:              R.U.A. (Reflexo on Urban Art) en Bodypaint by lily UV

FILM:             The City of Samba (6 min, 2012) | Neon Bull (101 min, 2015, première)

BEATS:          Latin mestizo | Live: Roda da Holanda | DJ: Eduardo

MEER INFO:  www.facebook.com/events/518792378311797/FOOD & ART

Vanaf 21.00 uur kun je genieten van heerlijke kleine hapjes van de Jazmina Delicious en lekkere Latin tunes van Pllek resident DJ Marcelo Umana. Op de galerij in het restaurant hebben we tevens vanaf 21.00 uur een toffe expo van de Braziliaanse straatkunstenaars R.U.A. (Reflexo on Urban Art) en de hele avond zal Bodypaint by lily UV aanwezig zijn om maravilloso paintings op jullie te zetten. Wil je al voor 21.00 uur in ons restaurant dineren? Reserveer dan op tijd!

FILM (OPEN AIR)

Vlak na zonsondergang vertonen we op het strand de Nederlandse première van Neon Bull, een prachtige speelfilm over het Braziliaanse plattelandsleven. Iremar werkt in de traditionele rodeostallen in het Noordoosten van Brazilië, waar ze de 'vaquerada' rijden - een tradionele rodeo waarbij twee mannen te paard een grote stier bij zijn staart proberen neer te halen. Maar achter deze stoere werkzaamheden van Iremar schuilt een man die een rustig en eenzaam leven leidt. Terwijl hij met de stieren van stad naar stad reist, droomt hij ervan kledingontwerper te worden. In een unieke mix van sociaalrealisme, impressionistische beelden en zinderende erotiek geeft Neon Bull een vernieuwende blik op het machismo van Latijns-Amerika. Neon Bull ging in wereldpremière op het Filmfestival van Venetië in 2015 en won daar de Speciale Juryprijs.

Voor Neon Bull draaien we de schitterende Braziliaanse korte film The City of Samba (6 min, 2012, winnaar van Vimeo’s Top 12 of 2012 Award).

FUNKY BEATS

Na de film gaan we binnen verder in ons café/restaurant, dan omgedoopt tot club, met een funky Latin avond. We trappen af met een live optreden van de Braziliaanse band Roda da Holanda. Daarna neemt DJ Eduardo Furia het roer over en laat hij jullie ongetwijfeld tot diep in de nacht dansen!GOING PLACES VOOR IN DE AGENDA

VRIJDAG 12 AUGUSTUS | 21.00-03.00 uur | Going Places #3 | Indian Summer

Met de vertoning van Killa (2015, India, 78 min) en een Indiase dansavond.

VRIJDAG 23 SEPTEMBER | 21.00-03.00 uur | Going Places #4 | Afrolijk

Met de vertoning van Ayanda (2015, Zuid-Afrika, 105 min) en een Afrikaanse dansavond met Rituals by AfroLosjes.Pllek is Going Places! Deze zomer organiseren we in samenwerking met verschillende partners vier avonden waarin we op avontuur gaan naar verre landen, zomerse oorden en tropische werelddelen. Met de combinatie van film, hapjes, kunst en muziek halen we vier continenten voor één avond naar Pllek. Going Places is een culturele reis naar Amsterdam Noord... en voorbij de horizon. Reis met ons mee, kijk, proef, dans en vier de diversiteit van onze planeet!

Going Places #2 | Fiesta Latinoamericana is een samenwerking tussen Pllek, Outdoor CinemaCaribbean CreativityMuchachas Borrachas en Gasten in je Gezicht.


Deel: ' Going Places Fiesta Latinoamericana (Estilo Brasileiro) '
Lees ook