ST. ROCK & ART HALL OF FAME

Golden Earring Jubilee succesvol

De Golden Earring Jubilee in Den Haag is een groot succes. Honderden mensen bezoeken dagelijks de expositie en de door leden van de Earring zelf ingerichte poptempel in het Atrium van het Haagse stadhuis. Met de Golden Earring Jubilee eert Den Haag tot en met 6 oktober de bekendste rockband van haar stad. Vooral de rondleidingen door ex-bandleden, managers, fanclubvoorzitters en andere deskundigen van de Golden Earring trekken dagelijks veel publiek. Voor de komende dagen staan onder andere de volgende 'gidsen' gepland:

Vrijdag 28 september: Shell Schellekens (produceerde diverse albums ('Cut', 'N.E.W.S. ' en 'The Hole') en singles van de Earring waaronder 'Twilight zone' en 'When the lady smiles')

Maandag 1 oktober: Robert-Jan Stips (Haagse toetsenist -bekend van o.a. Supersiter en The Nits- was in 1975 en 1967 vijfde bandlid van de Earring)

Dinsdag 2 oktober: Freddy Haayen (ontdekker van The Golden Ear-rings)

Woensdag 3 oktober: Frans Krassenburg (van 1963 tot 1967 eerste zanger van de Earring)

De eerste hit van de (toen nog) Golden Earrings wordt herdacht met een speciale deurmat met de titel van de single uit 1965: 'Please go'. Verder is een unieke CD te koop waarop songs van de Earring worden gespeeld door de beiaardier van de Grote Kerk in Den Haag.

De openingstijden van de 'Golden Earring Jubilee' zijn: Ma, di, wo en vr: 09.30 tot 19.00 uur.
Do: 09.30 tot 21.30 uur.
Za: 09.30 tot 17.00 uur.

Organisatie
De organisatie van de 'Golden Earring Jubilee' ligt in de handen van de Stichting Rock & Art Hall of Fame Holland, de initiatiefnemers van het nog op te richten Nederlands Popmuseum. De Stichting heeft in de afgelopen jaren een imposante collectie opgebouwd met vele duizenden voorwerpen die een relatie hebben met de rijke geschiedenis van de Nederlandse popmuziek. Met de 'Golden Earring Jubilee' geeft de stichting haar eerste visitekaartje af.

Contactpersonen
Voor aanvullende informatie over de 'Golden Earring Jubilee' kunt u bellen met woordvoerder Gerard van den IJssel (06 2231 8887) en initiatiefnemer Jaap Schut (06 5151 2885).

muziek varia pop cultuur


---einde bericht---

27 sep 01 16:02

Deel: ' Golden Earring Jubilee succesvol '
Lees ook