Golfdag voor Stichting Energy4All


AFFERDEN, 20120412 -- Op maandag 16 april 2012 organiseert Stichting Energy4All inmiddels al voor de zesde maal haar jaarlijkse golfdag. Golfbaan Landgoed Bleijenbeek in Afferden stelt haar mooie golfbaan (net als in 2011) ter beschikking als locatie. Met de opbrengst subsidieert de stichting onderzoek naar energiestofwisselingsziekten.

Bekende Nederlanders

Net als voorgaande jaren hebben opnieuw diverse bekende Nederlanders hun aanwezigheid toegezegd voor de Energy4All-golfdag (onder voorbehoud van hun agenda). Dit zijn onder andere Piet Schrijvers, Leo Beenhakker, Koert Jan de Bruyn, Hein Vergeer, Bert Kuizinga, Geert Hoes, Willy van de Kerkhof, Sebastiaan Labrie, Karel van de Graaf, ambassadrice Jenny Smit, ambassadeur Kees Tol en ambassadeur Jochem van Gelder.

Om 10.00 uur verwelkomen we alle deelnemers in het clubhuis van Golfbaan Landgoed Bleijenbeek. Vervolgens zal men om 11.00 uur de baan in gaan voor deelname aan de wedstrijd of aan de golfchallenge.

Na afloop van de golfdag zal er tijdens het diner geveild worden voor het goede doel: Stichting Energy4All. Jochem van Gelder en Kees Tol laten diverse items onder de hamer gaan en hopen daarmee zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar energiestofwisselingsziekten.

Stichting Energy4All

In Nederland worden per week 1 à 2 kinderen geboren met een stoornis in de energiestofwisseling. Hun batterij is half vol, laadt niet op en loopt snel leeg. Bij veel kinderen zijn organen aangetast die veel energie verbruiken, zoals de hersenen, het hart en de lever. Door een ernstige ontwikkelingsachterstand, epilepsie en hart- en leverfalen overlijdt de helft van de kinderen voor het 10e levensjaar. Er is geen behandeling voor deze ernstige ziekten.

Stichting Energy4All zet zich in voor het onderzoek naar deze ziekten en genereert geld om het onderzoek te bespoedigen. Professor Dr. Jan Smeitink heeft van dit onderzoek zijn levenswerk gemaakt en heeft samen met zijn team in de afgelopen jaren een aantal zeer belangrijke stappen gezet, welke hebben geleid tot een aantal grote doorbraken. Het doel is om op een zo kort mogelijke termijn te starten met de eerste behandelingen van patiëntjes. Hiervoor is veel geld nodig.

De golfdag van Stichting Energy4All is alle vijf de keren een groot succes geweest: een gezellige dag op de baan en tegelijkertijd een mooie bijdrage leveren aan het goede doel.


Deel: ' Golfdag voor Stichting Energy4All '
Lees ook