Golfen & Internet Café op nieuw schip Norwegian Cruise Line

Op 9 augustus wordt het nieuwe cruiseschip Norwegian Sky, dat in de Bremerhaven in Duitsland wordt gebouwd, te water gelaten. Tijdens zijn `maiden voyage' zal het op 18 augustus Amsterdam aandoen. De Norwegian Sky is het jongste en zeer indrukwekkende paradepaardje van de rederij Norwegian Cruise Line (NCL), met onder meer moderne faciliteiten als een Internetcafé.

Op het luxe schip kunnen ruim 2.000 passagiers verblijven. Aan boord bevinden zich 1.000 hutten, verspreid over maar liefst 12 dekken, waarvan 250 hutten beschikken over een privé-balkon met een teakhouten vloer. Op de Norwegian Sky zijn 14 penthouses aanwezig. Naast een balkon beschikken zij over de gratis butler-service en exclusieve roomservice-menu's. Het cruiseschip is bovendien uitgerust met acht `owners suites'. Naast bovengenoemde service beschikken deze accommodaties bovendien over een privé-jacuzzi in de buitenlucht.

Diner mogelijkheden zijn er legio aan boord. Het luxe schip beschikt over bijna 10 restaurants. In het Ciao Chow Restaurant worden zowel Italiaanse als Chinese gerechten geserveerd, in Gatsby's Wine Bar kunnen tapa's besteld worden, terwijl in Le Bistro gerechten uit de Mediterrane keuken worden opgediend. Op het schip worden bovendien speciale themamenu's en high tea's georganiseerd. Eind 1999 zal de Norwegian Sky een aantal cruises in het Caribisch gebied uitvoeren. Hier wordt als eerste het Millennium-menu geïntroduceerd.

Voor theaterliefhebbers worden aan boord in twee theaters broadway-achtige shows en revue's opgevoerd. Ontspannen kan men in Checkers Cabaret, Churchill's Sigar Club, Atrium Bar of de Windjammer Bar. Op het dek rijdt de Skymobile, een omgebouwde golf-cart die nu dienst doet als bar.

Andere faciliteiten aan boord zijn onder andere twee zwembaden (er is een apart kinderbad), de uitgebreide Spa-afdeling en een beautysalon. Passagiers kunnen zich inspannen op het bastketball- en volleybalveld, de golf driving range, de tennisbaan, het fitnesscentrum en de aerobicsruimte. Natuurlijk zijn er winkels en is er een bibliotheek.

Op het schip wordt een Skycam bevestigd. Foto's die hiermee gemaakt worden, zullen geplaatst worden op internet. Aan boord zijn ook fotografen met digitale camera's aanwezig. In het Internet Café kunnen gasten digitale foto's naar familie en vrienden mailen.

De Norwegian Sky wordt op 9 augustus te water gelaten. Tijdens zijn eerste reis komt het schip op 18 augustus naar Amsterdam. De volgende bestemming is Dover, Engeland.

Cruises met de Norwegian Sky en andere schepen van Norwegian Cruise Line kunnen worden geboekt bij Cruise Travel International te Putten, 0341 371137, of bij het ANVR Reisbureau. Internet: www.cruisetravel.nl (terug naar top)

Deel: ' Golfen & Internet Café op nieuw schip Norwegian Cruise Line '


Lees ook