Goodlite introducteert Litebook EDGE lichttherapielamp


Kleinste en zuinigste lamp ter wereld voor behandeling van winterdepressie, slaapproblemen en jetlag.

Naarden, 20141218 -- Vandaag introduceert het Goodlite Lichttherapie opnieuw een innovatieve lichttherapielamp voor de behandeling van o.a. winterdepressie, vermoeidheidsklachten en slaapproblemen, de Litebook EDGE. Deze lamp heeft een afmeting van slechts 13,6 x 7,3 x 1,6, weegt slechts 116 gram en heeft een verbruik van slechts 2,4 Watt. Hiermee is de Litebook EDGE de kleinste én meest zuinige lichttherapielamp ter wereld. De effectiviteit van Litebook is aangetoond door middel van gepubliceerd klinisch onderzoek. De prijs van de Litebook EDGE bedraagt € 189,00, wordt geleverd met een 14-dagen-tevredenheidsgarantie en is o.a. verkrijgbaar via de website www.goodlite.nl.

Vandaag introduceert het Goodlite Lichttherapie opnieuw een innovatieve lichttherapielamp voor de behandeling van o.a. winterdepressie, vermoeidheidsklachten en slaapproblemen, de Litebook EDGE.Het is dit jaar precies 25 jaar geleden dat de eerste studie werd gepubliceerd, die de positieve werking van een intensief licht op de symptomen van een winterdepressie beschreef. Inmiddels is de positieve werking van lichttherapie onomstotelijk aangetoond. De Multidisciplinaire Richtlijnen voor de Behandeling van Depressies 2005 adviseert lichttherapie bij winterdepressie dan ook als eerste keus. Lichttherapie is effectief bij winterdepressie, de mildere variant hiervan de ‘winterdip, die zich voornamelijk kenmerkt door aanhoudende vermoeidheidsklachten  en wordt ook succesvol ingezet bij slaapproblemen, vermoeidheidsklachten, jetlag, burnout, ADHD, nacht- en ploegendiensten, post- en prenatale depressie, niet-seizoensgebonden depressie en tijdens de menopauze. Voor een behandeling met licht kan men zich melden op een van de vele lichtpoli’s in ziekenhuizen.

Via de ogen
Licht stuurt via de ogen de biologische klok van het lichaam aan. Deze lichaamsklok is verantwoordelijk voor een groot aantal lichaamsfuncties en gedragingen, waaronder het slaap-waakritme en stemming. Door een gebrek aan licht tijdens de donkere winterdagen, chronische ziekte, leeftijd, trauma en zelfs het  intensief gebruik van smartphones en tablets voor het slapen gaan, kan deze biologische klok ontregeld worden met gezondheidsklachten als gevolg.  Met lichttherapie worden de ogen op een specifiek moment van de dag, veelal in de ochtend, blootgesteld aan specifiek intensief kunstlicht. Door dit signaal wordt de biologische klok van het lichaam gesynchroniseerd met het natuurlijke ritme van de dag waardoor de juiste lichaamstoffen op de juiste tijden van de dag worden gestopt en/of gestimuleerd. De meeste mensen ervaren met een goede lichttherapielamp binnen enkele dagen duidelijke gezondheidsvoordelen. Ze slapen beter, zijn alerter, energieker en ervaren een betere stemming.

Vanwege de relatieve eenvoud van de behandeling en de komst van kleinere lichttherapielampen heeft de thuisbehandeling door de jaren heen een grote vlucht genomen. Met de introductie van de lichttherapielamp op zakformaat, de Litebook EDGE, wordt de behandeling nog makkelijker.

Lichttherapie op zakformaat
De Litebook EDGE lichttherapielamp met geïntegreerde accu weegt slechts 116 gram en heeft een afmeting van slechts 13,6 x 7,3 x 1,6 cm en is hiermee de kleinste lichttherapielamp ter wereld. Met grootse prestaties, want dankzij speciale medische LED-technologie van Litebook bedraagt een sessieduur doorgaans slechts 15 minuten. Het licht concentreert zich op de meeste efficiënte golflengte van licht (462 nanometer) om de biologische klok van het lichaam op positieve wijze te beïnvloeden.

Door het gebruik van een speciale lens creëert de compacte Litebook een groot lichtvlak, waardoor het licht de ogen makkelijk raakt.  Met een verbruik van slechts 2,4 Watt is de Litebook EDGE ook de meest zuinige lichttherapielamp. De effectiviteit van Litebook is aangetoond in klinisch onderzoek.

De prijs van de Litebook EDGE bedraagt € 189,00 en is vanaf vandaag verkrijgbaar via www.goodlite.nl, bol.com en binnenkort via thuiszorgwinkels. De lamp wordt geleverd met een 14-dagen tevredenheidsgarantie.

Geen aankooprisico
Met de niet-goed-geld-terug-garantie willen we de hoge effectiviteit van de lamp benadrukken, zegt René van Klaveren van Goodlite, de Europese distributeur van Litebook. “Goede, hoog kwalitatieve lampen vallen in een hogere prijsklasse, maar je krijgt er veel voor terug. Maar om hier achter te komen moet je de lamp eerst in huis halen. Met de tevredenheidgarantie kan de aankoop eenvoudig ongedaan worden gemaakt, zonder opgaaf van reden. Van Klaveren krijgt opvallende bijval van de Consumentenbond. “Prijzen rond € 200,00 lijken misschien heel hoog voor een lamp voor lichttherapie, maar voor een doeltreffende behandeling van een serieuze aandoening is het eigenlijk een koopje”, aldus het laatste artikel van de Consumentenbond over lichttherapielampen.


Deel: ' Goodlite introducteert Litebook EDGE lichttherapielamp '
Lees ook