Google introduceert bètaversie Google Maps Navigatie in Nederland

Gratis GPS-satellietnavigatie met straat- en satellietbeelden

Amsterdam, 9 juni 2010 - Google introduceert vandaag Google Maps Navigatie, deze gratis GPS-satellietnavigatie biedt straat- en satellietbeelden voor mobiele telefoons in Nederland. De bètaversie is geschikt voor mobieltjes die beschikken over Android 1.6 of een hoger besturingssysteem.

Google Maps Navigatie is een online GPS-navigatie- en satellietnavigatiesysteem dat stapsgewijze route-instructies biedt als gratis functie binnen Google Maps. Deze toepassing maakt gebruik van de internetverbinding van de mobiele telefoon en geeft toegang tot actuele kaarten en informatie. Hierdoor heeft de gebruiker altijd de beschikking over de meest actuele gegevens van Google Maps en zijn upgrades van kaarten of handmatige toestelupdates niet nodig. Google Maps Navigatie biedt bovendien verschillende mogelijkheden om routes weer te geven, bijvoorbeeld aan de hand van straatbeelden of luchtfoto's.

Google Maps Navigatie is speciaal ontwikkeld als online GPS-systeem en biedt onder meer de volgende mogelijkheden:

Google Street View
Je kunt je route laten visualiseren aan de hand van beelden uit Google Street View. Zodra je je bestemming nadert, zal de navigatie automatisch overschakelen op Street View.

Satellietbeelden
Je kunt je route tevens weergeven aan de hand van driedimensionale satellietbeelden van Google met hoge resolutie.

Net zo zoeken als in Google Maps
Je hoeft niet eens het adres te kennen van het bedrijf dat je zoekt. Je kunt simpelweg een bedrijfsnaam (bijv. "Cafe de Hoek") of het type bedrijf (bijv. "Thais restaurant") invoeren, precies zoals je dat in Google zou doen.

Zoeken langs de route
Je kunt zoeken op elk type bedrijf dat langs je route ligt. Ook kun je een van onze handige informatielagen op je route aanbrengen, bijvoorbeeld lagen met benzinestations, restaurants of parkeermogelijkheden.

Google Maps Navigatie is te downloaden in de Android Market en te gebruiken op mobiele telefoons die beschikken over Android 1.6 of een hoger besturingssysteem. Voor meer informatie kijk op mobile.google.nl.Over Google Inc.


---

Over Google Inc
De innovatieve zoektechnologieën van Google stellen elke dag opnieuw miljoenen mensen over de hele wereld in staat om informatie te vinden. Google werd opgericht in 1988 door Larry Page en Sergey Brin, toenmalige promovendi aan de Universiteit van Stanford. Vandaag de dag is Google een topspeler op internet in alle belangrijke wereldmarkten. De gerichte advertentieprogramma's van Google leveren voor ondernemingen van elke omvang meetbare resultaten op, terwijl de internetervaring van gebruikers als geheel wordt verrijkt. Het hoofdkantoor van Google bevindt zich in Silicon Valley. Daarnaast heeft het bedrijf kantoren in Noord- en Zuid-Amerika, Europa en Azië. Raadpleeg voor meer informatie www.google.com.

Deel: ' Google introduceert bètaversie Google Maps Navigatie in Nederland '


Lees ook