PERSBERICHT

Amsterdam, 20 januari 2000

GORILLAPARK, DE EUROPESE BUSINESS VERSNELLER, HAALT 28 MILJOEN WERKKAPITAAL UIT DE MARKT VOOR FINANCIERING VAN JONGE ICT-BEDRIJVEN

GorillaPark maakt bekend dat morgen de eerste financieringsronde zal worden afgesloten met een bedrag van 28 miljoen gulden. Internationale financiële topondernemingen zijn de eerste deelnemers aan de GorillaPark financieringsrondes. De eerste ronde, die binnen een maand met succes is afgerond, is het gevolg van de overweldigende vraag van Europese ondernemers om ook een GorillaParkbedrijf te kunnen worden. De eerste GorillaPark-ondernemingen zijn gestart en vandaag zijn daar, naast //hotorange.com, de nieuwe internetbedrijven, SwapitShop.com, Mobile Commerce en Pharmeon.com bijgekomen. GorillaPark krijgt momenteel ook een groeiende stroom aanvragen van zowel ervaren ICT-mensen als pas afgestudeerden om bij GorillaPark of een van de aangesloten bedrijven te kunnen werken.

Snelheid is geboden

"We doen alles om het ontwikkelings- en groeiproces te versnellen zowel bij onszelf als bij de GorillaPark-ondernemingen die wij begeleiden. Onze investeerders weten dat snelheid het kritieke element is in de internet-race", aldus Jeroen Mol, oprichter van GorillaPark.

Nieuwe kantoren in Londen, Parijs en München

De nieuwe financiering betekent een versnelde groei van personeel, faciliteiten en investeringskapitaal voor de GorillaPark-ondernemingen. GorillaPark is snel op weg het "ervaringsvacuüm" in Europa op te vullen. De enorme vraag van potentiële Gorillaparkbedrijven versnelt eveneens het tempo om nieuwe kantoren in Londen, Parijs en München te openen alsmede een kantoor in Silicon Valley dat dient als bruggenhoofd naar de VS. GorillaPark heeft momenteel 15 mensen in dienst en dit aantal zal naar verwachting in het eerste kwartaal 2000 uitgroeien tot 40.

De vier startende bedrijven binnen GorillaPark zijn;

? SwapitShop.com, gevestigd in Londen, heeft een revolutionair idee ontwikkeld hoe kinderen gebruikt speelgoed kunnen ruilen via het Internet.
· Mobile Commerce is een Londens bedrijf dat informatiediensten aanbiedt en distribueert via het scherm van mobiele telefoons.
· //hotorange.com is het warenhuis op Internet. ? Pharmeon.com, gevestigd in Amsterdam, is een internetbedrijf dat een netwerk opzet voor partijen die betrokken zijn bij de gezondheidszorg zoals artsen, apothekers, verzekeraars, toeleveranciers en specialisten.

GorillaPark: Van Idee naar Beursgang

GorillaPark, opgericht in oktober 1999, is een pan-Europese Business Versneller voor high-tech ondernemers die Internetbedrijven willen starten en snel willen groeien tot internationale topondernemingen. GorillaPark ondersteunt en versterkt deze startende bedrijven door een exclusief team van ervaren ondernemers beschikbaar te stellen dat ondersteuning biedt bij een snelle groei van "idee naar beursgang". Naast dit team voorziet GorillaPark ondernemers van bedrijfsfaciliteiten, een informatie-infrastructuur en aandelenkapitaal. Voor meer informatie kunt u de website bezoeken; www.Gorillapark.com

UITNODIGING PERSCONFERENTIE

Op vrijdag 21 januari om 15.00 uur vindt in het hoofdkantoor van GorillaPark aan de Stephensonstraat 19 in Amsterdam een persconferentie plaats waar de voorzitter en CEO, Jeroen Mol, de financiers bekend zal maken en een nadere toelichting zal geven op de verlopen financieringsronde, de nieuwe ontwikkelingen en verdere plannen die op stapel staan. Daarnaast zullen de nieuwe GorillaParkondernemingen een korte presentatie geven. Aansluitend zal het nieuwe pand officieel geopend worden door de Wethouder van Economische Zaken en Werkgelegenheid van Amsterdam, Pauline Krikke, gevolgd door een grote openingsparty waarvoor u al eerder een uitnodiging ontving. Indien u op de persconferentie aanwezig wilt zijn bent u van harte uitgenodigd. U kunt uw aanwezigheid kenbaar maken via bijgaand faxformulier.


Deel: ' Gorillapark Eerste financieringsronde 28 miljoen gulden '
Lees ook