Horses of the DutchGoud voor Gert-Jan Bruggink
In het Spaanse Gijon streden zowel de Junioren als de Young riders om de Europese titels in de discipline springen, wat brons, zilver én goud opleverde voor Nederland. Onder leiding van bondscoach Daan Nanning en met de steun van Akzo Nobel/Intervet zetten onze Nederlandse ruiters een buitengewoon mooie prestatie neer.

De senioren misten het Europese individuele goud op een haar na vorige maand in Arnhem. Gert-Jan Bruggink nam echter gisteren revanche met zijn paard Joël en mag zich de nieuwe Europese Kampioen Springen bij de Young Riders noemen.

Naast het individuele goud van Gert Jan Bruggink verdienden de Young Riders bovendien de bronzen medaille met het team. Het team bestond verder uit Harry Smolders met Liverpool, Maurice van Vliet met Kasino en Madeleine Brugman met Jerremy. Groot-Brittannië won het goud; Duitsland mocht de bronzen medaille in ontvangst nemen.

Ook de junioren presteerden fantastisch door na Duitsland op een tweede plaats te eindigen en het zilver op te eisen, Frankrijk won hier brons. Nederland werd bij de Junioren vertegenwoordigd door Tom Brinkman met Expo-on-Horse, Vincent Voorn met Tinello Kwidanta, Rob Wiering met Flexpowers Capuchina en Willem Greve met Le Bon. Vincent Voorn behaalde een mooie negende plaats in de individuele strijd.©1999 Horses of the Dutch - All rights reserved read our Disclaimer

Deel: ' Goud voor ruiter Gert-Jan Bruggink in Gijon '
Lees ook