Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Berichten van maandag op dinsdag 27 - 28 autgustus 11:09 dinsdag 28 augustus 2001

Martin Panman
0592383211

Graafmachine in de sloot

RODEN. Gisteren moest een bestuurder van een graafmachine uitwijken voor een tegemoet komende vrachtauto en raakte via de berm in een sloot.
De 19 jarige bestuurder uit De Wilp reed maandagmorgen met de graafmachine over de Mensingheweg in de richting van Roden. In een bocht kwam hem een vrachtauto tegemoet. Volgens de bestuurder van de graafmachine reed de vrachtauto over de wegas, waardoor hij genoodzaakt was naar rechts uit te wijken. Hij kwam met zijn graafmachine in de berm terecht en vervolgens gedeeltelijk in een sloot. De vrachtauto die hem tegemoet reed, was een lichtblauwe twee assige zandauto. De bestuurder van de auto reed door. De graafmachine werd door een takelbedrijf uit de sloot getakeld. De politie zoekt getuigen van dit ongeval.

Gevaarlijke autotelefoon

HOLSLOOT. Vannacht reed een 35 jarige automobilist uit Coevorden over de N34. Ter hoogte van Holsloot nam hij de afrit. Daar viel zijn GSMmetje op de grond van de auto. Toen hij op zoek ging naar zijn telefoontje, ging het mis. Hij kwam met zijn auto in de linker berm, corrigeerde vervolgens maar kwam in de rechter berm uit en belandde uiteindelijk in de sloot. De bestuurder kwam er zonder kleerscheuren vanaf. De auto moest door een bergingsbedrijf uit de sloot getakeld worden.

Auto op de verkeerde weghelft

HOOGEVEEN. Maandagavond reed een 42 jarige inwoner van Noordscheschut met zijn auto met daarachter een paardentrailer gekoppeld over de Weg om de Oost in Hoogeveen. In de paardentrailer stond een paard. De bestuurder zag dat uit de tegengestelde richting een personenauto kwam. Deze auto kwam op een gegeven moment op zijn weghelft terecht. De automobilist uit Noordscheschut week uit naar rechts en reed gedeeltelijk in de berm om de tegenligger te kunnen ontwijken. Dit lukte niet. De auto werd in de flank geraakt en raakte vervolgens de voorkant van de paardentrailer. De trailer kantelde hierdoor. De 21 jarige bestuurder van de andere auto afkomstig uit Vlaardingen, werd gewond overgebracht naar het ziekenhuis in Hoogeveen. Het paard werd overgebracht naar een manege in Stuifzand. Naar de juiste toedracht wordt een verder onderzoek ingesteld.

Inbraak postagentschap, getuigen gezocht

VLEDDER. Vanmorgen tussen 5 en 6 uur is er ingebroken in het postagentschap aan de Lesturgeonplein in Vledder. Een kluis met daarin postzegels werd gestolen. Een getuige zag twee mannen, gekleed in boddywarmers en petjes op, met een breekijzer naar de achterkant van het gebouw lopen. De beide inbrekers hebben aan de achterkant van het gebouw een slot geforceerd. Eenmaal in het gebouw werd met grof geweld een kluis losgebroken. (Dit moet veel lawaai hebben gemaakt). De kluis is vermoedelijk vervoerd met een kruiwagen naar een auto. Omdat het bij daglicht gebeurd is, zijn er wellicht getuigen die iets gezien of gehoord hebben.

Auto in brand

MEPPEL. Een 21 jarige automobilist uit Steenwijk reed met zijn auto de afrit van de A32 af, toen er plotseling rook onder de motorkap weg kwam. Hij zette de auto in de berm en zag toen dat er vuur onder de motorkap vandaan kwam. Omdat de auto een gastank had, is het verkeer in afwachting van de brandweer stil gezet. De brandweer bluste de brand.

Hennepkwekerij

ASSEN. In Assen is een kleine hennepkwekerij aan de Zilverschoonstraat ontmanteld. Na klachten uit de buurt stelde de politie een onderzoek in de woning in. In twee kamers werd een professionele kwekerij aangetroffen. Ruim 50 planten werden inbeslaggenomen, alsmede apparatuur, zoals assimilatielampen, schakelaars, ventilatoren en een afzuiginrichting. De 21 jarige bewoner krijgt een proces-verbaal.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

Deel: ' Graafmachine wijkt uit en belandt in de sloot bij Roden '
Lees ook