Grand City Slam

Paradiso, zondag 23 juni 2002

Poetry Slam is nog lang niet overal een bekend fenomeen, maar in Nijmegen is er inmiddels een ware slamkoorts ontstaan. Meer dan 200 mensen bezochten de Nijmeegse Poetry Slam finale in april. Nu neemt de Wintertuin de beste slamdichters van Nederland en Vlaanderen mee op tournee om het virus te verspreiden.

Poetry Slam

Poetry Slam betekent een combinatie van goede stand up poetry en spetterende performance. Dichters krijgen in twee rondes de kans om dit te laten zien en horen. De derde ronde is de finaleronde; het publiek bepaalt met applaus, lawaai (of het uitblijven daarvan) wie de Poetry Slam wint. De dichters zijn slechts aan één regel verbonden: tijd. In elke ronde krijgt elke dichter drie minuten voor zijn performance. Woord, beeld en geluid zijn vrij te gebruiken. Op 23 juni treden aan:


1 Bernhard Christiansen - Utrecht2 Tjitske Jansen - Amsterdam3 Sven Ariaans - Amsterdam


4 Nick J. Swarth - Tilburg


5 Andy Fierens - Antwerpen

Poetry Slam heeft een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt. Dit oorspronkelijk Amerikaanse fenomeen is ontstaan als 'coole' variant op oudewetse poëzieavonden, en waaide in de jaren '90 vanuit New York over naar Europa. Na Engeland en Duitsland is het fenomeen nu ook in Nederland populair geworden, hetgeen blijkt uit het groeiend aantal steden dat een Slam-competitie opzet, maar bovenal uit het hoge aantal deelnemers en het enthousiaste publiek.

Grand City Slam

Tijdens de Grand City Slam in juni strijden de beste dichters/performers uit heel Nederland om de landelijke titels: Beste Slammer van Nederland en Beste Slamstad van Nederland. DJ Josito, VJ Grootendorst en gastvrouw Annika reizen met de Slammers mee tijdens hun tournee.

datum: zondag 23 juni 2002

aanvang: 21:30 uur

open: 21:00 uur

entree: 6,- (inclusief daglidmaatschap)

Deel: ' Grand City Slam in Nijmegen '
Lees ook