Gratis bezoek en rondleiding bij Holocaust-expositie


Rob Cohen vertelt tijdens MuseumWeekend over zijn oorlog

HOORN, 20100407 -- Het Museum van de Twintigste Eeuw in Hoorn is tijdens het MuseumWeekend van 10 en 11 april 2010 gratis te bezoeken. Op de tentoonstelling "Rob Cohen, overlevende Holocaust" geeft Rob Cohen, die Auschwitz en andere Nazi-kampen overleefde, beide dagen rondleidingen. Zijn ervaringen staan centraal op de indrukwekkende expositie die nog tot en met 16 mei 2010 te zien is.

Al eerder gaf Cohen rondleidingen op de tentoonstelling en toen hingen de bezoekers aan zijn lippen. Hij heeft dan ook zeer veel meegemaakt en vertelt er, ondanks zijn hoge leeftijd, nog steeds zeer onderhoudend over. Dankzij honderden lezingen op scholen en universiteiten weet Rob Cohen zijn publiek te boeien met zijn ervaringen in de Nazi-kampen Vught, Westerbork, Auschwitz / Birkenau, Mauthausen, Dora en Steyr. Zijn ouders en broer werden vermoord in Sobibor.

Normaal ontvangen alle bezoekers een gratis Audiotour bij de expositie en kunnen in eigen tempo zijn ervaringen beluisteren terwijl ze de expositie bekijken. Tijdens het MuseumWeekend horen ze zijn belevenissen van hem zelf. Om 13.00 en 15.00 uur geeft de heer Cohen rondleidingen. Ook signeert hij na afloop desgewenst zijn boek "Niet klein gekregen" dat enkele jaren geleden verscheen. Het boek is in de MuseumShop te koop.

De expositie "Rob Cohen, overlevende Holocaust" is nog slechts tot en met 16 mei 2010 te zien in het Museum van de Twintigste Eeuw, Bierkade 4 in Hoorn. Openingstijden dinsdag t/m vrijdag van 10-17 uur en zater- en zondag van 12-17 uur. Meer informatie: www.museumhoorn.nl .


Deel: ' Gratis bezoek en rondleiding bij Holocaust-expositie '
Lees ook