Provincie Noord-Holland

Persbericht, 3 oktober 2001

Gratis busexcursie Zuidtangent
Over ruim drie maanden gaat de Zuidtangent van start! Omwonenden en geïnteresseerden krijgen via een gratis busexcursie de kans om meer te weten te komen over de Zuidtangent. Deze excursie van ongeveer één uur leidt deelnemers langs de route en bijzondere bouwwerken van de Zuidtangent. De excursie vindt plaats op de zaterdagen 13, 20 en 27 oktober en 3 november.

Programma
Vertrekpunt van de excursie is het Informatiecentrum de Groene Golf in Cruquius, Haarlemmermeer. Via Haarlem Schalkwijk, Vijfhuizen, Hoofddorp en bedrijventerrein De Hoek rijdt de bus weer terug naar het informatiecentrum. Onderweg worden enkele interessante bouwwerken bezocht. De bus rijdt ook al gedeeltes over de snelle vrije busbaan. De excursie duurt ongeveer één uur. Mensen die nauw bij de Zuidtangent betrokken zijn geven tijdens de rit toelichting. Na de excursie kan men nog rustig even rondkijken in het Informatiecentrum. Behalve informatie over de Zuidtangent is daar ook informatie over de A5, de N22 en Haarlemmermeer Groen verzameld.

Tijdstippen
De excursies vinden plaats op de zaterdagen 13, 20 en 27 oktober en 3 november. Er zijn twee ritten in de ochtend (10 uur en 11.30 uur) en twee in de middag (13 uur en 14.30 uur).

Toenemende belangstelling
Om mensen een indruk te geven van het traject van de Zuidtangent werd de afgelopen twee jaren ook een busexcursie georganiseerd. De interesse was groot. Vorig jaar deden 2.700 mensen mee aan de excursie. Veel van deze mensen gaan ook dit jaar mee. Zo kunnen ze de vorderingen aan de Zuidtangent volgen. Voor de busexcursies van dit jaar zijn er tot nu toe al bijna 5.000 aanmeldingen binnen.

Wat is de Zuidtangent?
De Zuidtangent is nieuw openbaar vervoer tussen IJmuiden en de nog te bouwen Amsterdamse wijk IJburg. De Zuidtangent start op 13 januari als busverbinding op het kerntraject (Haarlem Schalkwijk - Schiphol Noord) en onderscheidt zich van het huidige openbaar vervoer. Comfort, snelheid (de Zuidtangent is twee maal zo snel als de gewone bus) en betrouwbaarheid staan centraal.

Deel: ' Gratis busexcursie Zuidtangent Noord-Holland '
Lees ook