CONNEXXION

Gratis Busvervoer Stille Tocht in Vlaardingen

De directie en de chauffeurs van conneXXion zullen op vrijdag 14 januari 2000 de deelnemers aan de stille tocht tegen agressie in het Openbaar Vervoer in Vlaardingen gratis busvervoer aanbieden. Het betreft de buslijnen van Vlaardingen richting Spijkenisse, het Marconiplein in Rotterdam en Maassluis. ConneXXion hoopt hiermee bij te dragen aan een groot aantal deelnemers aan de tocht.

De steeds toenemende agressie in het Openbaar Vervoer is voor de directie en de chauffeurs van conneXXion een onacceptabele ontwikkeling.
ConneXXion heeft al enkele jaren een integraal veiligheidsbeleid en is actief op het gebied van preventieprojecten op scholen, voorlichting, meldsystemen, camerabewaking, samenwerking met stadswachtorganisaties, anti-agressie opleidingen voor ons personeel, opvangprotocollen voor slachtoffers etc. Op deze wijze werden de problemen redelijk in de hand gehouden.

Nu merkt ook conneXXion echter de toename van agressie en geweld naar ons personeel en onze passagiers. Zo zijn recent in één week tijd drie chauffeurs het slachtoffer geworden van zinloos geweld. Mishandeling en bedreigingen komen helaas steeds vaker voor in onze bussen.

Dit is dan ook aanleiding geweest voor de directie van conneXXion om de Minister van Verkeer en Waterstaat heden per brief te verzoeken om spoedig overleg.

//////////////////

Deel: ' Gratis busvervoer stille tocht in Vlaardingen '
Lees ook