Ingezonden persbericht

PERSBERICHT Zeist,
augustus 2001


Het is ruim 10 jaar geleden dat de Taoistische Tai Chi Vereniging Nederland in ons land haar eerste klas opende. Inmiddels worden er op vele plaatsen in ons land lessen gegeven. In Zeist starten we in september al weer voor het 2de jaar nieuwe beginnerscursussen.

Gratis demonstratie en informatieavonden ter kennismaking: in de gymzaal aan de Graaf Lodewijcklaan 4a - Zeist (Kerckebosch). maandag 3 september - aanvang 20.30 uur.
en
op vrijdagmiddag 5 oktober - aanvang 15:30 uur

Geïnteresseerden kunnen zich die avonden aanmelden voor deze nieuwe beginnerscursus.

Taoist Tai Chi is een traditionele Chinese bewegingskunst. De Taoist Tai Chi-set bestaat uit 108 stappen en bewegingen, die zorgvuldig en aaneengesloten in een vaste volgorde en in een langzaam tempo worden uitgevoerd. De zachte bewegingen maken dat deze oefening voor vrijwel iedereen van elke leeftijd toegankelijk is. Eenieder kan er dan ook de voordelen van ondervinden, die liggen op het terrein van de lichamelijke en geestelijke gezondheid.. Spieren en gewrichten versoepelen, conditie en concentratie nemen toe en men wordt stressbestendiger. Iedere vorm van competitie wordt vermeden, zodat ook oudere mensen of mensen met een handicap kunnen meedoen.

Tai Chi bestaat in vele varianten. De Taoist Tai Chi-set is ontwikkeld door de uit de Volksrepubliek China afkomstige Taoïstische monnik Master Moy Lin Shin, deze stijl is uitsluitend gericht op gezondheids- verbetering. Master Moy Lin Shin heeft zijn leven lang Tai Chi en aanverwante technieken bestudeerd en sinds 1970 in het Westen onderwezen, overigens zonder het nastreven van persoonlijk gewin. Inmiddels zijn in vele landen bevoegde instructeurs als vrijwilligers actief deze vorm van Tai Chi door te geven aan leerlingen.
Er zullen wekelijks lessen gegeven worden op aan de Graaf Lodewijcklaan 4a op de volgende dagen:


- maandagavond van 20:30 - 22:00 uur, start avondcursus 10 september

- vrijdagmiddag van 15:30 - 17:00 uur, start middagcursus 12 oktober
Contactpersonen: Jan van der Eijk, (telefoon 06 22 41 37 31) / Maris van Venrooij (telefoon 06 27 31 31 02)

E-mail: j.eijk@ozr-p.nl

informatie nederland: https://www.taoisttaichi.nl

informatie internationaal: https://www.ttcs.org/

Zoekwoorden:

Deel: ' Gratis demonstratie- en informatieavonden Tai Chi te Zeist '
Lees ook