Gratis en toch legaal films downloaden bij nieuwe DirectMovie.nl


Consument `betaalt' door bekijken en beoordelen commercials

TILBURG, 20090818 -- Vanaf vandaag kunnen consumenten gratis maar toch legaal films downloaden bij online videotheek DirectMovie ( www.directmovie.nl ). Samenwerking met de nieuwe website Addiscount.nl (www.addiscount.com), die het online bekijken en beoordelen van commercials beloont met kortingen op producten of diensten, maakt dit mogelijk. Naar verwachting gaat door deze ontwikkeling de strijd tegen illegaal downloaden via sites als The Pirate Bay een nieuwe fase in.

De nieuwe samenwerking werkt als volgt. Klanten schrijven zich in op Addiscount.nl. Daar bekijken ze commercials en geven er hun mening over. In ruil hiervoor bouwen ze tegoed op in euro's, waarmee ze bij websites die samenwerken met Addiscount korting of zelfs gratis producten krijgen. Klanten van DirectMovie die zich bij Addiscount inschrijven, kunnen dus euro's sparen waarmee ze op elk gewenst moment films gratis n legaal kunnen downloaden bij DirectMovie.
"Dit is een nieuwe stap in de strijd tegen illegaal downloaden", stelt Martijn Coehorst van DirectMovie. "Van deze ontwikkeling profiteert namelijk iedereen. Filmmaatschappijen krijgen netjes betaald, de consument geeft informatie maar krijgt gratis films en ook wij krijgen betaald voor onze diensten."

Deze innovatieve oplossing past bij DirectMovie dat al eerder een plek in de innovatie top-100 van Bizz en Syntens kreeg. Tot voor kort was het alleen mogelijk om tegen betaling zogenaamde `streams' te bekijken. Recent maakte DirectMovie het tevens mogelijk om films tegen betaling digitaal te kopen (downloaden). De samenwerking met Addiscount is de volgende stap, waarbij een alternatief beloningsmodel de consument in staat stelt om gratis maar legaal te downloaden. Meer informatie is te vinden op www.directmovie.nl. Wie meer wil weten over Addiscount, kan terecht op www.addiscount.com.


Over DirectMovie:
DirectMovie is de eerste onafhankelijke online videotheek van Nederland en heeft meer dan 200.000 klanten. Het bedrijf ging in augustus 2005 van start. Binnen een half jaar verhuurde DirectMovie haar 100.000e film online. In 2006 won het bedrijf de Thuiswinkel Award voor beste starter. Inmiddels is DirectMovie ook actief in Belgi, Frankrijk en Suriname.


Deel: ' Gratis en toch legaal films downloaden bij nieuwe DirectMovie.nl '
Lees ook