MARKETING EVENTS

Gratis filmvoorstelling op het strand van Scheveningen

GRATIS FILMVOORSTELLING OP HET STRAND VAN SCHEVENINGEN

Spektaculaire afsluiting van de The Hague Jazz Convention

Amsterdam, 21 juni 2001. Op donderdagavond 12 juli a.s. is de unieke première van de swingende Latin jazz film Calle 54 voor iedereen gratis te zien op het Scheveningse strand. De film wordt vertoond ter afsluiting van de tweede editie van het internationale jazz congres The Hague Jazz Convention dat op 11 en 12 juli in het Nederlands Congrescentrum in Den Haag plaatsvindt.
Calle 54 is een kleurrijke, temperamentvolle muziekfilm met een droomcast aan muzikanten, geregisseerd door Fernando Trueba. Aansluitend wordt het muzikale vuur verder opgestookt in de nabijgelegen strandclub Jellyfish, waar de Jazz Beach Party Jam plaatsvindt met optredens van diverse spraakmakende (latin) jazzformaties.

Calle 54
Na Buena Vista Social Club is er nu Calle 54: een spetterende, warmbloedige film vol muziek, dans en sfeervolle beelden. Regisseur en muziekliefhebber pur sang Fernando Trueba maakte een alom geprezen portret van de enerverende wereld van de latin jazz. De film is zowel een historisch document als een openlijke liefdesverklaring. 'Calle 54' is een aaneenschakeling van prachtige en soms historische optredens van talloze sterren, waaronder 'the king of latin': Tito Puente. 'Calle 54' is vanaf 12 juli ook te zien in de bioscoop en de filmhuizen. Zie ook www.calle54film.com: de prachtige officiële website van Calle 54 met geluidsfragmenten.

The Hague Jazz Convention
Dit jaarlijkse internationale jazzcongres, voorafgaand aan het North Sea Jazz Festival, is een initiatief van Stichting Projazz.nl. Het doel van het congres is actuele ontwikkelingen in de jazz en aanverwante muziek op artistiek, educatief, wetenschappelijk en zakelijk gebied te bespreken en te laten zien en horen. The Hague Jazz Convention is ook een plek waar (semi-) professionele musici en direct betrokkenen elkaar ontmoeten om ervaringen te kunnen uitwisselen. Meer informatie en het (voorlopige) programma is te vinden op de website van The Hague Jazz Convention www.thjc.nl .

Locatie en aanvang
Locatie Strandweg 1, bij de haven ter hoogte van strandclub Jellyfish
Aanvang film 20.00 uur

Toegangsprijzen
De filmpremière van Calle 54 op het strand is voor iedereen gratis toegankelijk.
Toegang tot de Jazz Beach Party Jam is fl. 47,50,- (22 Euro)

Via de website www.thjc.nl blijf je op de hoogte en kunnen kaarten worden besteld voor het congres en/of de Jazz Beach Party Jam.

Noot aan de redactie (niet voor publicatie): Voor vragen kunt u contact opnemen met Femke Postma van de Stichting ProJazz.nl op telefoonnummer 020-77 19 917 of info@projazz.a2000.nl

21 jun 01 14:57

Deel: ' Gratis filmvoorstelling op het strand van Scheveningen '
Lees ook