- PERSBERICHT -

2 januari 2000

GRATIS: INTERNETBEVEILIGING VOOR ALLE THUISGEBRUIKERS

Aladdin Knowledge Systems (NASDAQ: ALDN), de Israëlische expert op het gebied van Internet- en softwarebeveiliging, biedt per 1 februari a.s. het gebruik van haar complete Internetbeveiliging - eSafe Desktop versie 2.2 - gratis en zonder verplichtingen aan.

Niet alleen mag Aladdin's eSafe Desktop voor altijd gratis worden gebruikt door alle Internet-thuisgebruikers waar ook ter wereld, ook de 'updates en upgrades' worden volledig kosteloos verstrekt. Aladdin's aanbieding geldt voor alle particuliere Internetgebruikers, ongeacht de provider waarmee zij werken. In tegenstelling tot reguliere antivirus-software biedt eSafe Desktop in principe volledige bescherming tegen alle Internetgevaren.

'Het gebruik van alleen antivirus-software voor beveiliging is niet langer verantwoord in het Internettijdperk. Leveranciers van traditionele antivirus-programma's lopen achter de feiten aan doordat ze steeds updates moeten uitbrengen om de nieuwste virussen te kunnen bestrijden. Aladdin leek met haar innovatieve eSafe-ontwikkeling enige tijd een roepende in de woestijn', aldus Peter van Ruiten, algemeen directeur van Aladdin Nederland. 'Maar vooral de afgelopen maanden werd duidelijk dat de gebruikers van eSafe-software in het voordeel zijn omdat eSafe ook bescherming biedt tegen de nieuwe gevaren van het Internet. Deze gevaren worden vaak met virussen verward, maar in werkelijkheid gaat het om andersoortige bedreigingen waarbij antivirus-software alleen geen soelaas biedt.'

Hoe werkt het? eSafe-programmatuur zorgt er voor dat het binnengehaalde programma's zoals gedownloade bestanden of email-attachments niet alleen maar worden gescand of geblokkeerd. Elk stukje informatie dat de pc binnenkomt wordt op een door eSafe geïsoleerde plek neergezet. Het principe van een quarantaine. Onder strikt toezicht kijkt eSafe vervolgens of die informatie zich als een vijandig programma gedraagt. Zo wordt onder meer gekeken of het materiaal probeert door te breken uit de eSafe-bescherming. Hierdoor kunnen niet alleen traditionele virussen, maar juist ook alle nieuwe Internetgevaren worden afgeblokt als ze de desktop-pc - of erger nog - via de desktop-pc het gehele netwerk, proberen te infiltreren.

Van Ruiten: 'Gebruikers van onze eSafe-programmatuur weten zich automatisch beschermd door eSafe's unieke technologische benadering. Het aantal vijandige programma's dat vanaf Internet schade kan aanrichten in de vorm van diefstal, wijziging, verminking of verwijdering van gegevens, zal de komende jaren in dramatisch tempo groeien. Steeds meer Internet-specialisten en -journalisten komen, net als Aladdin, tot de conclusie dat het scannen op virussen geen afdoende oplossing meer is.'

Het Amerikaanse PCMagazine heeft afgelopen september eSafe Desktop, voor het tweede achtereenvolgende jaar, uitgeroepen tot Beste Internet Security Suite, inclusief antivirus. Tevens behoorde eSafe Desktop tot 'PCM's Best of 1999' Internet-producten. Ook het toonaangevende Belgische computer-weekblad voor professionele informatica en telecom, Data News, kwam afgelopen november in een vergelijking tussen antivirus software tot de slotsom dat 'een pakket als eSafe, dat totale bescherming biedt tegen Internetvandalen, de beste oplossing is'.

Waarom gratis? 'Er zit geen addertje onder het gras met betrekking tot het blijvende gratis gebruik van onze eSafe Desktop versie', benadrukt Van Ruiten. 'Aladdin wil zich gewoon internationaal introduceren aan alle Internet-gebruikers, met als bewijs dat vernieuwende oplossingen niet per definitie van de zeer bekende leveranciers hoeven te komen. Uiteraard heeft Aladdin als doelstelling om internationaal één van de grootste en meest succesvolle spelers te worden op het gebied van Internetbeveiliging. Daarom blijven we hard verder werken aan het ontwikkelen van innovatieve beveiligingsmethoden voor Internetgebruikers.'

Internetgebruikers die niet kunnen wachten tot begin februari, wanneer de gratis eSafe Desktop versie 2.2 gelijktijdig met Aladdin's vernieuwde website wordt geïntroduceerd, kunnen eventueel nu al de Beta-versie van eSafe Desktop 2.2 downloaden (www.esafe.com).

Over eSafe Desktop: eSafe Desktop is 's werelds eerste geïntegreerde stand-alone desktop-suite voor volledige Internetbeveiliging. eSafe Desktop bestaat uit:

1. Een Internet-'Sandbox'-beveiliging die bescherming biedt tegen bekende en onbekende vijandige gevaren van het Internet. 2. Een desktop firewall voor extra beveiliging tegen onbevoegd gebruik van onder meer creditcardnummers en wachtwoorden. 3. Complete antivirus-bescherming inclusief Macro-Terminator. 4. Beveiliging tegen het bezoeken van ongewenste websites.

eSafe Desktop versie 2.2 is geschikt voor personal computers werkend onder Windows95, Windows98, WindowsNT en Windows2000.

Aladdin Knowledge Systems (NASDAQ: ALDN), gevestigd in Tel Aviv (Israël), houdt zich als internationaal marktleider op het gebied van Internet- en softwarebeveiliging bezig met oplossingen voor een veilig gebruik en distributie van digitale content; van applicatie-software tot Internetgebruik en -toegang. Aladdin's klanten zijn software-vendors en organisaties die hun medewerkers een veilige toegang tot het Internet willen geven inclusief bescherming van de eigen bedrijfsinformatie en -productiviteit. Meer informatie is te vinden op Aladdin's website: www.ealaddin.com
of via de Benelux-vestiging van Aladdin in IJsselstein.

Deel: ' Gratis internetbeveiliging voor alle thuisgebruikers '


Lees ook