FACTLANE & NBLC

Gratis krantenarchief in bibliotheek na 4 maanden groot succes

De archieven van de belangrijkste, landelijke dagbladen nu al voor 11 miljoen Nederlanders digitaal beschikbaar in de bibliotheek!

Amsterdam, 3 september 2001

Binnen een periode van zo'n vier maanden hebben zich al bijna 650 bibliotheken aangemeld voor de Krantenbank. Dit betekent dat al 11 miljoen mensen in Nederland in hun eigen bibliotheek gratis de archieven van de belangrijkste, landelijke dagbladen online kunnen raadplegen. En de verwachting is dat dit aantal nog sterk zal stijgen.

De openbare bibliotheek
Deze extra service biedt een grote toegevoegde waarde aan de bezoekers van de bibliotheek. Het online raadplegen van de krantenarchieven is immers veel makkelijker dan het zoeken in knipselmappen. De archieven bieden actuele, betrouwbare en complete informatie. De Openbare Bibliotheek is altijd in de buurt en vormt met zijn vele vestigingen, waar jaarlijks zo'n vijf miljoen bezoekers komen, de ideale plek om de Krantenbank te raadplegen. Op www.krantenbank.nl is te zien of de bibliotheek bij u in de buurt al beschikt over deze nieuwe dienst.

Wat is de Krantenbank?
Met de Krantenbank, een dienst van FactLANE, is het mogelijk online te zoeken in de archieven van Algemeen Dagblad, de Volkskrant, NRC Handelsblad, Het Parool en Trouw. FactLANE, onderdeel van PCM Interactieve Media, en het NBLC, de branchevereniging van openbare bibliotheken, hebben in februari 2001 een overeenkomst gesloten over het aanbieden van de archieven aan alle openbare bibliotheken. Per 1 mei zijn de eerste bibliotheken aangesloten op de Krantenbank

Hoe werkt de Krantenbank?
Zoeken in de Krantenbank is net zo eenvoudig als zoeken met een zoekmachine op internet. Gezocht kan worden op verschillende trefwoorden, op datum van verschijnen en op soort artikel. Het is ook mogelijk te kiezen in welke krant(en) men wil zoeken. Zo is het mogelijk alle artikelen over het gezochte onderwerp te vinden. Aan de Krantenbank wordt 'de krant van gisteren' dagelijks toegevoegd.

FactLANE
FactLANE exploiteert het omvangrijkste digitale persarchief in Nederland. De databank bevat de dagelijks geactualiseerde archieven van landelijke dagbladen Algemeen Dagblad, NRC Handelsblad, de Volkskrant, Het Parool en Trouw. FactLANE kan ruim 4 miljoen artikelen leveren, waaronder het laatste nieuws.

Meer informatie
Als u meer informatie wilt over de Krantenbank, FactLANE of het NBLC dan kunt u contact opnemen met:

Rob Veneboer, uitgever FactLANE
Telefoon: 020-7123333
Email: r.veneboer@factlane.nl
https://www.krantenbank.nl
https://www.factlane.nl

Thera Idema, NBLC
Telefoon: 070-3090108
Email: idema@nblc.nl
https://www.nblc.nl


03 sep 01 15:21

Deel: ' Gratis krantenarchief in bibliotheek na 4 maanden succesvol '
Lees ook