Gemeente Ede

Gratis plattegrond met route

Vanaf 11 september jl. is een vierde Infostopzuil binnen de gemeente Ede operationeel. Bij de informatiezuil kan iedereen dag en nacht een gratis routekaart opvragen en direct meenemen. De nieuwe Infostopzuil staat aan de Van Balverenweg te Bennekom (invoerhaven nabij Busser Veetransport). De Infostopzuil is een gezamenlijk initiatief van de gemeenten Ede en Wageningen en de Streek-VVV Zuidwest Veluwe.

De gemeente Ede en ook de gemeente Wageningen is geen voorstander van nog meer bebording langs de wegen. Om er toch voor te zorgen dat bezoekers en leveranciers hun bestemming goed en snel kunnen vinden, is gekozen voor het plaatsen van Infostopzuilen op strategische punten. Al eerder zijn Infostopzuilen in werking gesteld bij de Stadspoort, de Proosdijerveldweg en de Raadhuisstraat. Op jaarbasis worden hier ongeveer 180.000 plattegronden opgevraagd. Nu is de vierde zuil operationeel. Deze is met name bedoeld voor bezoekers en leveranciers die hun weg moeten zoeken naar de bedrijven(terreinen) in Bennekom en Wageningen.

Infostop
De Infostop is een interactief systeem met een uitermate eenvoudige en gebruikersvriendelijke bediening. Via een toetsenbord kan men de naam van het bedrijf of de straatnaam intoetsen. Vrijwel direct daarna print de Infostop de gevraagde route in enkele seconden uit op een gedetailleerde, full colour A4 plattegrond. Via een zwarte lijn wordt aangegeven hoe men vanaf de Infostop naar de plaats van bestemming rijdt. Ook de adresgegevens worden vermeld. Bij de nieuw geplaatste Infostop heeft men de keus uit 3 soorten kaarten: stadsplattegrond Bennekom en Wageningen, plattegrond van de universiteitsterreinen Wageningen en een omgevingskaart Zuidwest Veluwe Vallei (inclusief kampeerterreinen).

Informatie
De informatie die verkregen wordt via de zuil is altijd up to date. Via een modem staat de zuil in verbinding met de centrale computer van de firma Infostop. Infostop past de routeaanduiding over eventuele wegopbrekingen of omleidingen direct on line aan. Infostop is tevens verantwoordelijk voor het onderhoud. In veel gevallen kunnen de problemen zelfs op afstand worden verholpen. Zo niet dan komt een servicetechnicus in actie die de storing ter plaatse oplost. Ook zorgt Infostop ervoor dat de plattegronden continu worden aangevuld.

---

Ede, 26 september 2001

Deel: ' Gratis plattegrond met route in gemeente Ede verkrijgbaar '
Lees ook