Gratis scheiden – het kan dus echt


Zevenbergen, 20160405 -- Nog steeds zijn er mensen die niet geloven dat een echtscheiding kosteloos kan worden geregeld. De Stichting Samen Gratis Scheiden wil deze onduidelijkheid voor altijd uit de wereld helpen. Vanwege overheidssubsidie is zij in staat gratis een echtscheiding te regelen en te begeleiden. Deze service is in het leven geroepen om ook mensen met een lager inkomen – die dus niet in staat zijn de kosten van een echtscheiding te betalen – zorgeloos te kunnen laten scheiden.

Gratis – hoe kan dat?

Alle mediators van deze stichting staan geregistreerd bij de Raad voor de Rechtsbijstand, dat is een overheidsorgaan. De Stichting Samen Gratis Scheiden ontvangt een subsidie van de overheid voor de verrichte werkzaamheden. Voor alle cliënten – en dat zijn dus niet alleen de allerarmsten - betalen zij de eigen bijdrages in de griffiegelden. In principe is het mogelijk dat partijen die tezamen een bruto inkomen hebben tot 70.000 euro via de stichting geheel gratis kunnen scheiden.

De Stichting

Vijf vFAS Advocaten en MfN Mediators hebben het initiatief genomen de Stichting Samen Gratis Scheiden op te richten. De mediators zijn allen gespecialiseerd in familierecht en hebben jarenlange ervaring op het gebied van echtscheidingen. Zij zijn immers van mening dat een goede juridische en emotionele begeleiding, die noodzakelijk is bij een echtscheiding, niet alleen moet zijn weggelegd voor mensen met een hoger inkomen. Ook mensen met een laag of modaal inkomen hebben recht op een kundige begeleiding door professionele mediators/advocaten.

Scheiden doet lijden. Dat is een bekend gezegde. Zoals ook weleens wordt gezegd dat een scheiding altijd vele malen meer kost dan de bruiloft die eraan voorafging. In crisisjaren wordt volgens deskundigen nog meer gescheiden. Maar wie geen geld heeft om die juridische perikelen in goede banen te laten leiden, kan nu toch ergens terecht. Stichting Samen Gratis Scheiden laat via de website www.samengratisscheiden.nl zien dat de service inderdaad gratis is en er geen addertjes onder het gras zitten.


Deel: ' Gratis scheiden – het kan dus echt '
Lees ook