"Griekse" jaarrekeningen ook bij gemeente Zandvoort


Jaarrekeningen gemeente Zandvoort misleidend

Zandvoort, 20110714 -- Griekenland produceerde voorafgaand aan de grote euro-crisis valse jaarrekeningen. "Griekse" jaarrekeningen zijn niet een "voorrecht" van Griekenland alleen. Ook verschillende Nederlandse gemeenten doen precies hetzelfde. Bijvoorbeeld gemeente Zandvoort. In de jaarrekening 2010 presenteerde het gemeentebestuur een nadelig saldo van opbrengsten en kosten van 0,3 miljoen euro. In werkelijkheid leed de gemeente een verlies van 2,5 miljoen euro. Ook de jaarrekeningen van voorgaande jaren waren misleidend. Volgens de jaarrekeningen was er in de jaren 2004-2010 een voordelig saldo van 1,2 miljoen euro. In werkelijkheid leed de gemeente een verlies van 7,1 miljoen euro.

Deze conclusies volgen uit onderzoek verricht door registeraccountant drs. Leo Verhoef. Leo Verhoef doet al jarenlang onderzoek naar de kwaliteit van jaarrekeningen en begrotingen van gemeenten en provincies.

Meer informatie over het onderzoek, de uitkomsten en de rapportering aan de gemeenteraad van Zandvoort is te vinden op:

www.leoverhoef.nl

en meer in het bijzonder in het op de website opgenomen dossier:

"Dossier: Zandvoort"

en de lijst met gemeenten met "griekse" jaarrekeningen:

www.leoverhoef.nl/lageresaldi.html

 

Meer informatie over de door Leo Verhoef geconstateerde boekhoudfraudes bij andere gemeenten en provincies en de bevestiging van de uitkomsten van zijn onderzoek, bijvoorbeeld door het NIVRA, de Raad van Tucht voor Accountants, het Centraal Bureau voor de Statistiek, de Rekenkamer Amsterdam en Rekenkamer Rotterdam en anderen is eveneens te vinden op www.leoverhoef.nlDeel: ' "Griekse" jaarrekeningen ook bij gemeente Zandvoort '
Lees ook