Artis


Amsterdam, 20 januari 1999

Persbericht

De grootste griezel van Amsterdam

Voor kinderen tot 12 jaar organiseert de hoofdstedelijke dierentuin Artis een tekenwedstrijd met als onderwerp ‘De grootste griezel van Amsterdam’. Alle kinderen mogen hun mooiste, lelijkste, spannendste griezel tekenen op een A4 vel en deze voor woensdag 10 februari opsturen aan Artis, afd. PR, Plantage Kerklaan 38, 1018 CZ Amsterdam. Wel even je naam, adres, woonplaats en leeftijd vermelden! De winnaars krijgen automatisch bericht en worden uitgenodigd om op zaterdag 20 februari, de eerste dag van het Artis Griezelweekend, hun prijs in Artis in ontvangst te nemen.

Als speciale VIP-gast krijgen de kinderen niet alleen leuke prijzen, maar krijgen zij tijdens dit Artis Griezelweekend ook een spannende rondleiding langs de reusachtige, bewegende insectenmodellen en brengen een bezoekje aan de levende griezels achter de schermen in het Insectarium.

Het Artis Griezelweekend is tevens de start van de laatste week dat bezoekers zich kunnen vergapen aan de gigantische griezelmodellen in de tentoonstelling ‘Griezels in je achtertuin’. Zowel zaterdag 20 als zondag 21 februari worden tal van speciale griezelactiviteiten geor-ganiseerd in Artis: onder deskundige begeleiding een rondleiding maken door Artis langs tal van kleine en grote griezels, aan de hand van een griezelspeurtocht zelf op onderzoek gaan, luisteren naar een griezelverhalenverteller of kleurrijke insectenschaalmodellen bewonderen. Ook kunnen bezoekers in kleine groepjes een bezoekje brengen achter de schermen van het Insectarium en het Reptielenhuis. En wie weet kunt u één van hen nog even een aai over de griezelige bol geven. In het Planetarium zal na de reguliere voorstellingen een uitstapje gemaakt worden naar de sterrenhemel op zoek naar griezels.

Lekker griezelen dus op 20 en 21 februari in Artis!


-------------------------------------------

Deel: ' Griezel-weekend voor kinderen in Artis '
Lees ook