Groeiende steun voor provinciale Landschappen


DE BILT, 20151220 -- In 2015 is het aantal donateurs en leden van de twaalf provinciale Landschappen in totaal gestegen. Gezamenlijk vertegenwoordigen de Landschappen nu een achterban van 309.330 huishoudens, in december 2014 waren dat er 308.377. De stijging van een kleine 1.000 personen toont aan dat de directe groene leefomgeving leeft bij mensen.

Stijging

It Fryske Gea, Het Drentse Landschap en Geldersch Landschap & Kasteelen zijn dit jaar het meest gegroeid in donateurs. Deze stijging is vandaag bekend gemaakt in de ‘groene parade’ van het radioprogramma Vroege Vogels. In de lijst met groene organisaties bezetten de Landschappen al een paar jaar de vierde plek.

Betrokken

De achterban van de provinciale Landschappen wordt gekenmerkt door een blijvende betrokkenheid. Zagen we enkele jaren geleden nog schommelingen, deze lijken zich nu te hebben gestabiliseerd. De Landschappen weten de burgers te betrekken bij de natuur en landschap in de eigen provincie. Met de gezamenlijke, landelijk gecoördineerde, wervingscampagne die dit najaar is georganiseerd werd dat ook bevestigd.

Beleven

Mede dankzij deze achterban kunnen de provinciale Landschappen natuur, landschap en cultureel erfgoed beschermen en beheren. En beleefbaar maken dankzij de vele wandel- en fietspaden en excursies voor jong en oud. Gezamenlijk bezitten en beheren ze ruim 110.000 hectare natuur.

De organisaties zijn van oudsher geworteld in de provincie en werken op alle mogelijke terreinen samen met partners uit de provincie.


Deel: ' Groeiende steun voor provinciale Landschappen '
Lees ook