NPM Capital NV

19 juli 2002, Amsterdam

Groeikapitaal voor buyitdirect.com

Buyitdirect.com N.V., op de zakelijke markt actief met een online warenhuis voor IT-artikelen, heeft extra kapitaal ter beschikking gekregen om de groei van het bedrijf te financieren. De aandeelhouders NPM Capital en Parnassus Participatiefonds hebben met een vervolgfinanciering van bijna 1,7 miljoen de solvabiliteit van het snelgroeiende bedrijf op het gewenste niveau gebracht.

Via haar virtuele warenhuis levert buyitdirect zon 40.000 artikelen van praktisch alle grote IT fabrikanten. HP/Comopaq, Cisco, Microsoft en IBM zijn dan ook belangrijke strategische partners. Het systeem is gekoppeld met vier grote distributeurs die de volledige fulfillment verzorgen. Dat betekent dat circa driekwart van de totale Nederlandse voorraad IT-artikelen binnen 24 uur leverbaar is. Het bedrijf richt zich daarbij uitsluitend op zakelijke afnemers. Ondanks de moeilijke marktomstandigheden heeft buyitdirect de afgelopen jaren haar omzet sterk zien toenemen. Inmiddels is het break-even niveau bereikt, terwijl de forse groei aanhoudt.

Oprichter en directeur Dik Graaff: De laatste tijd mogen we steeds meer de bovenkant van het MBK en de large accounts tot onze klanten rekenen. Die bedrijven bieden we een eigen digitaal inkoopplatform, een site met een eigen look and feel. Zo krijgen de bedrijven deze tool desgewenst geïntegreerd in het intranet en met alleen de door de betrokken klant geselecteerde leveranciers en prijscondities. Maar het zakendoen met steeds meer grotere bedrijven betekent wel dat ons bedrijf ook een grotere financiële draagkracht nodig heeft om groei van het werkkapitaal te financieren. Met deze kapitaalinjectie kunnen onze plannen gerealiseerd worden.

Aandeelhouders van buyitdirect.com zijn, naast NPM Capital en Parnassus Participatiefonds, het management en een aantal particuliere beleggers.

Deel: ' Groeikapitaal voor buyitdirect.com '
Lees ook