Groene daken enorm in opkomst


Ondanks recessie enorme groei in de branche

Putten, 20100622 -- Groene daken zijn enorm in opkomst. Waar veel bedrijven moeite hebben hun hoofd boven water te houden en niemand er aan moet denken om voor zichzelf te beginnen zijn er toch uitzonderingen in deze tijd te vinden. Dat geldt zeker voor voor de professionele groendaken en daktuinen markt. Gesteund door diverse subsidies, ruimtegebrek en wateroverlast, maakt deze nieuwe branche een enorme groei door.

Begin dit jaar is Henk Vlijm het bedrijf Groenedaken.net gestart. Vlijm is directeur bij het internationale Optigroen, een bedrijf wat al wereldwijd materialen levert voor de professionele groendaken en daktuinen markt. Door de toenemende vraag bij particulieren heeft Vlijm de stoute schoenen aangetrokken en het mogelijk gemaakt voor particulieren om zelf een groendak te kunnen aanleggen op de carport, bijkeuken of schuur. Het bedrijf Groenedaken.net werkt middels een webwinkel waar men diverse kant -en klare groendak systemen kan aanschaffen voor een betaalbare prijs. Tot voorkort was een groendak onbetaalbaar, laat staan dat een particulier aan materialen kon komen om het zelf aan te leggen. `De webwinkel is de eerste in zijn soort en het was flink brainstormen om de boel qua logistiek, betaling en dergelijk op de rit te krijgen' aldus Vlijm. Het moet zo makkelijk mogelijk gaan, was het motto. Niet alleen het bestellen, de aflevering en de betaling maar ook het aanleggen van het groendak moest eenvoudig gaan. Het systeem is gelijk aan de systemen die in de professionele markt door Optigroen geleverd worden, jaarlijks meer dan 2,5 miljoen vierkante meter.

Dat de webwinkel een gat in de markt is kan men wel stellen. Door een slimme marketing en eenvoudige maar duidelijke website wist Groenedaken.net in no-time bij Google op de eerste pagina te komen. Dit heeft ervoor gezorgd dat de webwinkel direct vindbaar was en vanaf de eerste week dat de site online was al voor klanten gezorgd. Nu levert het bedrijf dagelijks door het hele land doe-het-zelf groendak pakketten. Vlijm; dit kan variren van 2 vierkante meter tot 50 vierkante meter per klant, maar dat is ook het mooie eraan, de kleine daken worden nu ook begroend.

Meer informatie over groene daken, subsidies etc. kan men vinden op www.groenedaken.net.

Groenedaken.net


Deel: ' Groene daken enorm in opkomst '
Lees ook