Gemeente Etten-Leur

Groene fietskaart van Noord-Brabant

Verkrijgbaar bij het bureau Voorlichting

Afgelopen week is de "Groene fietskaart van Noord-Brabant" uitgebracht. Deze gratis verkrijgbare kaart wijst fietsers op een uitnodigende manier de weg naar 250 plekken waar iets interessants te zien is op het gebied van natuur en milieu. Ook Etten-Leur is uitgebreid beschreven in deze uitgave, die het groene gezicht laat zien van onze provincie.
Aan de hand van de kaart kunt u zelf een route bepalen langs bijvoorbeeld (water)molens, natuurgebieden, kinderboerderijen en milieu-educatieve centra.
De kaart is een product van de samenwerking tussen de Brabantse gewesten, gemeenten en milieu-educatieve centra. Het uiterlijk van de Groene fietskaart is gebaseerd op het internationaal succesvolle Greenmap-systeem. Dit systeem gebruikt over de gehele wereld dezelfde tekens voor de aanduidingen op de kaart. De Groene fietskaart van Noord-Brabant is onder andere gratis verkrijgbaar bij het bureau Voorlichting in het gemeentehuis.

De Groene fietskaart is onderdeel van het project "Pak eens wat vaker de fiets". Dit project is een initiatief van het Regionaal Overleg Natuur- en Milieucommunicatie. In het komende najaar zullen er diverse activiteiten worden gehouden om het fietsen in de provincie Noord-Brabant nog aantrekkelijker te maken. "Pak eens wat vaker de fiets" wordt gesubsidieerd door de provincie Noord-Brabant.

Deel: ' Groene fietskaart van Noord-Brabant '
Lees ook