Gemeente Lisse

Groene Gids Duin- en Bollenstreek

Vanaf 10 juni wordt in de gemeenten Hillegom, Lisse, Noordwijk, Noordwijkerhout, Sassenheim en Voorhout de eerste Groene Gids Duin- en Bollenstreek huis aan huis verspreid. Vanaf 1 juli 2002 is de Groene Gids ook te raadplegen op het internet via www.blozendebloem.nl en www.aarde-werk.nl.

Met het uitbrengen van deze Groene Gids willen de gemeenten de inwoners van de regio bewust maken van milieuvriendelijker producten en diensten. De Groene Gids Duin- en Bollenstreek biedt op alle terreinen van het dagelijks leven een alternatief voor het gangbare, vaak niet duurzaam geproduceerde product.

Het samenstellen en uitbrengen van een Groene Gids is een actie uit het meerjarenplan milieuvoorlichting van de SDB-gemeenten. De Groene Gids staat vol informatie over duurzame, ecologische en verantwoord geproduceerde producten in de Duin- en Bollenstreek. Als producten niet zijn te krijgen in één van de gemeenten van de Duin- en Bollenstreek is het verkoopadres vermeld dat het dichtst in de buurt ligt.
De aan te bieden producten en diensten moeten volden aan een van de volgende criteria:

Producten met een keurmerk voor milieu, eerlijke handel of diervriendelijk gemaakt.

Diensten met een natuur- en milieuvriendelijk karakter (tweedehands, reparatie, verhuur).

Producten met een laag energieverbruik en/of gebruikmaken van duurzame energie.

Natuur- en milieuorganisaties.

De Groene Gids is samengesteld door Adviesbureau Aardewerk uit Den Haag. Aardewerk heeft alle bedrijven en organisaties in de gemeenten Hillegom, Katwijk, Lisse, Noordwijk, Noordwijkerhout, Rijnsburg, Sassenheim, Valkenburg, Voorhout, Warmond en omgeving die bij hen bekend zijn en mogelijk een milieuvriendelijk product of dienst hebben aan te bieden, aangeschreven met het verzoek zich te melden. Daarnaast zijn alle bedrijven via de gemeentepaginas opgeroepen zich te melden.

persbericht + foto zijn vanaf circa 5 juni te downloaden van www.blozendebloem.nl

Deel: ' Groene Gids Duin- en Bollenstreek gemeente Lisse '
Lees ook