Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Gouda/Valkenburg, 17 februari 2009

Groene Hart Bureau voor Toerisme presenteert Groene Hart, kloppend hart op 28 februari en 1 maart aanstaande op de Fiets- en Wandelbeurs in Amsterdam

Onder het motto 'Beleef het in Het Groene Hart' presenteert Groene Hart Bureau voor Toerisme in hal 11 stand F20 van de Fiets- en Wandelbeurs de regio het Groene Hart, kloppend hart - waar Holland echt Holland is. Het centrale thema is 'Stad en Land'. De beurs wordt op 28 februari en 1 maart van 10.00 tot 17.00 uur in de RAI in Amsterdam gehouden.

Het Groene Hart Photo Playgame

In de stand zal het bijzondere 'het Groene Hart Photo Playgame' worden gespeeld, waaraan iedere bezoeker kan meedoen. Met dit spel maakt de bezoeker kennis met de uniciteit van het Groene Hart; een veelzijdig en boeiend gebied omringd door de grote steden Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht.

Natuurlijk zijn er ook prijzen te verdienen; de eerste prijs is een overnachting voor vier personen in een hooiberghut in deze mooie regio en de tweede prijs een pakket streekproducten. De winnaar van de derde prijs ontvangt de geactualiseerde tweede editie van de Dominicus Reisgids 'Het Groene Hart, kloppend hart van Nederland' geschreven door Joke Radius.

In deze gids, die eveneens op de stand verkrijgbaar is, wordt de lezer meegenomen langs de spreekwoordelijke molens, polders en stadjes in het gebied. Ook komen de vele mogelijkheden van actieve recreatie zoals poldersport, zeilen, kanoën, skeeleren, wandelen en fietsen aan de orde.

Nieuwe brochure

Naast diverse folders over Het Groene Hart is de brochure met een scala aan meerdaagse arrangementen in het Groene Hart, die recentelijk van de persen rolde, tevens in de stand verkrijgbaar.

Kunstevenement 'Te Hooi & Te Kunst'

De bezoekers worden eveneens geattendeerd op een nieuw evenement. Op 17, 18 en 19 april vindt in het karakteristieke veenweidegebied 'De Venen' het kunstevenement 'Te Hooi & Te Kunst' plaats. Op deze dagen is in 'De Venen' met de bekende plaatsen Woerden, Mijdrecht en Vinkeveen in tien boerderijen klassieke en moderne kunst te bewonderen.

Tijdens dit evenement exposeren en werken circa twintig kunstenaar in de boerderijen, op het boerenerf, in de schuur of de hooiberghut. De bezoekers kunnen op een aantal locaties onder leiding van de kunstenaar zelf aan de slag.

Er zijn voor dit evenement speciale fiets- en wandelroutes ontwikkeld.

De fietsroutes variëren in lengte van 26 tot 30 kilometer en voor de wandelroutes bedragen de afstanden 11, 13, 17 of 22 kilometer.

Tussen de verschillende locaties zal een huifkar rijden.

Het kunstevenement "Te Hooi & Te Kunst", geïnitieerd door Groene Hart Bureau voor Toerisme, is gratis te bezoeken.

Maart: maand van het Groene Hart

Voorafgaand aan het kunstevenement staat Het Groene Hart centraal in de maand maart. Op 7 maart is er in Gouda een literairfestival annex boekenmarkt. Het belangrijkste evenement van deze maand is de 'Eneco Ronde van het Groene Hart', die op 22 maart wordt gereden. De maand van het Groene Hart wordt officieel afgesloten in het Castellum in Alphen aan den Rijn met het symposium 'Het Groene Hart leeft'.

Ten slotte wordt op 29 maart een recreatieweekend georganiseerd om fietsend of wandelend dit mooie gebied te ontdekken.

Deel: ' Groene Hart, kloppend op de Fiets- en Wandelbeurs in Amsterdam '
Lees ook