GroenLinks


GroenLinks boekt winst bij Europese Verkiezingen

Zondagavond 13 juni wordt pas de definitieve uitslag van de Europese verkiezingen bekend. Toch is op basis van de exit polls al duidelijk dat GroenLinks in ieder geval drie zetels in het Europese Parlement zal behalen. De twee zetels winst kunnen er zelfs nog één meer worden, als het voorspelde percentage van 11 procent nog iets hoger blijkt te liggen. Dan kan een restzetel naar GroenLinks gaan.

Lijsttrekker Joost Lagendijk was ontevreden over het lage opkomstpercentage, maar tevreden over de te verwachten uitslag.Volgens hem was de lage opkomst geen stem tegen Europa, maar heeft het meer te maken met een algemene antipolitieke houding. Naast Joost Lagendijk zullen straks ook Kathalijne Buitenweg en Alexander de Roo in het Europese Parlement komen.

De voorlopige uitslag laat een stijging zien van 3,7% van de stemmen in 1994, naar ongeveer 11 procent dit jaar.Omdat dit percentage nog met tienden van procenten kan verschuiven, zou GroenLinks nog een restzetel kunnen halen en zondagavond op vier zetels uit kunnen komen. Dat zou betekenen dat Theo Bouwman dan ook in het Europese Parlement komt. Vooraf was er door GroenLinks inderdaad al gerekend op drie zetels en gehoopt op eventueel een vierde zetel.

Zoekwoorden:

Deel: ' GroenLinks boekt winst bij Europese Verkiezingen '
Lees ook