GroenLinks: geen Rotterdamse handtekening onder A13/A16-akkoord

P E R S B E R I C H T

GroenLinks: geen Rotterdamse handtekening onder A13/A16-akkoord

Rotterdam, 24 juni 2015

De Rotterdamse fractie van GroenLinks wil dat wethouder Pex Langenberg geen handtekening zet onder de overeenkomst voor de aanleg van snelweg A13/A16. Die weg vernietigt volgens GroenLinks-raadslid Arno Bonte een waardevol natuurgebied en is volgens hem nadelig voor de leefkwaliteit van tenminste 10.000 Rotterdammers.

Wethouder Langenberg stuurde vandaag de concept inpassingsovereenkomst naar de gemeenteraad. Daarin staat welke maatregelen er worden getroffen om de overlast voor de omgeving te beperken. Zo gaat Rijkswaterstaat extra geluidsschermen plaatsen en gebruikmaken van het stille tweelaags ZOAB-asfalt.

Volgens Bonte heeft wethouder Langenberg een slecht onderhandelingsresultaat geboekt. Hij wil voorkomen dat Rotterdam er zijn handtekening onder zet. ‘Wethouder Langenberg denkt met wat fluisterasfalt en een paar geluidsschermen de overlast weg te kunnen toveren. Maar als de A13/A16 er straks ligt, zitten duizenden Rotterdammers in de stank en is de helft van het Lagebergsebos gekapt.’

Deel: ' GroenLinks geen Rotterdamse handtekening onder A13/A16-akkoord '
Lees ook