GroenLinkse jongeren pleiten voor invoering van de siësta

GroenLinkse jongeren pleiten voor invoering van de siësta

DWARS, de jongerenorganisatie van GroenLinks heeft vandaag een oproep gedaan aan politiek Den Haag om te experimenteren met de invoering van de siësta.

Gisteren was de deadline waarop alle wereldleiders hun nationale doelstellingen bekend moesten maken naar aanloop van de klimaattop in Parijs in december. Deze plannen gaan naar alle waarschijnlijkheid niet voorkomen dat de gemiddelde temperatuurstijging onder de door klimaatwetenschappers gevreesde twee graden grens blijft.

Voorzitter Stefan Bekedam: “Hoewel het weer op dit moment anders doet vermoeden, wordt het in Nederland steeds warmer. Daar moet ons land op voorbereid worden. Daarom stellen wij voor te experimenteren met de invoering van de siësta. Het is van het grootste belang dat Nederlanders zich niet te veel inspannen tijdens het in de toekomst bloedhete weer. Het is immers bewezen dat elke graad temperatuurstijging leidt tot 120 extra sterfgevallen per zomermaand.”

DWARS stelt voor om in juli de siësta in te voeren van 12 tot 14 uur ‘s middags. Werkgevers zullen hun werknemers tijdens deze periode moeten voorzien van gratis perenijsjes.

Deel: ' GroenLinkse jongeren pleiten voor invoering van de siësta '
Lees ook