Gemeente Amersfoort


juni 1999

Groenmarktconcerten werkt dit jaar met statiegeldglazen

Binnenkort beginnen de wekelijkse Groenmarktconcerten. Vanaf zaterdagavond 12 juni tot eind september tappen alle horecaondernemers aan de Groenmarkt met 'ECO-glazen' met een statiegeld van f 2,00. In tegenstelling tot voorgaande jaren gebruiken ze geen plastic wegwerpglazen meer. Hierdoor ontstaat minder afval en zwerfvuil. Bovendien wordt enorm bespaard op het gebruik van grondstoffen.

Door duurzame kunststof 'ECO-glazen' met een statiegeldsysteem van twee gulden kan een afvalreductie van 70 tot 90% worden bereikt. Alle bezoekers krijgen het verzoek de glazen na gebruik weer in te leveren bij n van de bars.

Bij het bestellen van een consumptie betaalt het publiek de normale consumptieprijs, verhoogd met twee gulden statiegeld voor het glas. Dit glas kan men dan gedurende het hele evenement gebruiken. Telkens als er een nieuwe consumptie wordt besteld levert men een leeg glas in. Voor het volle glas betaalt men uiteraard alleen de consumptieprijs. Natuurlijk ontvangt het publiek het statiegeld retour na inlevering van het glas bij n van de bars op de Groenmarkt.

Zoekwoorden:

Deel: ' Groenmarktconcerten Amersfoort werkt met statiegeldglazen '
Lees ook