Ingezonden persbericht


Persbericht

Utrecht, 17 september 2001Grolsch Filmboulevard breidt uit met Gouden Kalf Winnaars 2000

De winnaars van het Gouden Kalf 2000 voor Beste Film en Beste Regie, Jean van de Velde, Beste Acteur, Victor Löw en Beste Actrice, Willeke van Ammelrooy worden vereeuwigd met hun handafdruk in een tegel op de Grolsch Filmboulevard. Op woensdag 19 september om 17.00 uur onthult René Mioch in het bijzijn van de Gouden Kalf winnaars 2000 de nieuwe tegels in de Vinkenburgstraat te Utrecht.

De Grolsch Filmboulevard werd vorig jaar tijdens het 20e Nederlands Film Festival geopend met de onthulling van tegels met een handafdruk van producent Rob Houwer en actrice Monique van de Ven voor het Gouden Kalf voor de Beste Nederlandse Film van de Eeuw, Turks Fruit. De nog ontbrekende tegel met de handafdruk van regisseur Paul Verhoeven wordt op woensdag 19 september, samen met de Gouden Kalf winnaars 2000 onthult.

Vorig jaar werden ook de tegels met handafdrukken van Gouden Kalf winnaars 1999 onthuld: Burny Bos (Beste Film), Roel Reiné (Beste Regie), Ger Poppelaars & Timo Veltkamp (Beste Scenario), Rijk de Gooyer (Beste Acteur), Nadja Hüpscher (Beste Actrice) en Matthijs van Heijningen (Cultuurprijs).

De Grolsch Filmboulevard is een samenwerkingsverband tussen de Grolsche Bierbrouwerij Nederland BV en het Nederlands Film Festival. Grolsch benadrukt hiermee haar betrokkenheid met de Nederlandse film. De brouwerij is sinds 1988 sponsor en vanaf 1990 hoofdsponsor van het festival.

Einde Persbericht

www.filmfestival.nl

Voor meer informatie kunt U contact opnemen met Rob Nillezen of Heleen Rouw. Nederlands Film Festival, afdeling Communicatie
T 030.2303800
F 030.2303801
E publiciteit@filmfestival.nl

Deel: ' Grolsch Filmboulevard breidt uit met Gouden Kalf Winnaars '
Lees ook