Korps: Groningen, plaats: Diverse 14-10-2001
Politiebericht Groningen
Zondag 14 oktober 2001

Dagelijkse berichten regio Groningen

Winschoten: softdrugs in auto
Een 19-jarige automobilist uit het Duitse Esterwegen, is zaterdagavond op de Blijhamsterweg in Winschoten door de politie aangehouden, nadat in zijn auto ongeveer 120 gram hasj werd gevonden. Tijdens de controle van de auto constateerden de agenten een sterke weedlucht. Nader onderzoek wees uit, dat er onder de stoel van de bestuurder een plak hasj was verstopt. Tevens had hij een gebruikershoeveelheid in een zakje van 5 gram bij zich. Hij is aan het politiebureau verhoord. Tegen hem worden proces-verbaal opgemaakt. De drugs zijn in beslag genomen.

Startenhuizen: automobilist in de sloot
Vermoedelijk doordat hij werd verblind door een tegenligger, reed een 29-jarige automobilist uit Uithuizen, zaterdagavond op de Wilkemaweg bij Startenhuizen in een flauwe bocht in de weg rechtdoor en belandde in de sloot. Hij raakte daarbij gewond en is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. Het was ten tijde van het ongeval ook enigszins mistig hetgeen mogelijk ook van invloed is geweest. Een bergingsbedrijf heeft de flink beschadigde auto uit de sloot gehaald.

Appingedam: vandaal in trein aangehouden
Een 19-jarige jongen uit Appingedam is zaterdagavond op het NS-station in zijn woonplaats aangehouden voor het vernielen van een bank in een treinstel. Hij had de zitting losgetrokken hetgeen was gezien door een conducteur. Deze waarschuwde de politie die de jongen op het perron opwachtte. De verdachte heeft de vernieling toegegeven. De politie maakt proces-verbaal op.

Winsum: motorrijder ernstig gewond
Een 49-jarige motorrijder uit Winsum is zaterdagmiddag ernstig gewond geraakt toen hij in zijn woonplaats op de Meeden tegen een boom botste. Hij is met hersenletsel overgebracht naar het ziekenhuis. Betrokkene reed met zijn motorfiets over de verkeersdrempel en verloor daardoor vermoedelijk de macht over het voertuig. Vervolgens kwam hij tegen een boom tot stilstand. De motor raakte zwaar beschadigd.

Meeden: motorrijder van de weg; politie zoekt getuigen De politie is op zoek naar getuigen van een verkeersongeval op de Beneden Veensloot in Meeden die zaterdagmiddag omstreeks 16.20 uur plaatsvond. Daarbij werd een 30-jarige motorrijder uit Meeden door een onbekende automobilist van de weg gereden, waardoor de motorrijder onderuit ging en licht lestel opliep. De motor liep daarbij bovendien flinke schade op. Het gaat om een grijze personenauto van het merk Opel. Eventuele getuigen kunnen contact opnemen met de politie in Veendam.

Hoogezand: caravan raakt los achter auto
Een caravan is zaterdagmiddag op de Zuidlaarderweg bij Hoogezand losgeraakt achter de personenauto waarmee deze werd voortgetrokken, waarna de caravan tegen een boom botste. De caravan raakte daardoor flink beschadigd. Vermoedelijk is de koppeling niet op de juiste wijze vastgezet. De auto werd bestuurd door een 39-jarige inwoner van Hoogezand.

Nieuwe Pekela: alcomobilist veroorzaakt ongeval Een dronken automobilist (59) uit Nieuwe Pekela veroorzaakte zaterdagmorgen omstreeks 11.00 uur een ongeval op de Albatrosstraat in zijn woonplaats. De man zat onder het rijden zijn visje te eten en lette daardoor niet goed op. Hij botste vervolgens tegen een geparkeerd staande auto, waardoor zijn auto naar links vloog en op een tegenligger botste. Deze auto werd bestuurd door een 50-jarige Veendammer. Een inzittende van deze auto moest met onbekende verwondingen voor onderzoek naar het ziekenhuis. De Pekelder bleek zwaar onder invloed van alcohol te zijn (1.8 promille). Zijn rijbewijs werd ingevorderd. De politie maakt proces-0verbaal op.

Zuidhorn: vernielingen omgeving station
Vrijdagavond of nacht zijn bij de pizzeria op het station in Zuidhorn diverse vernielingen gepleegd. Onder meer waren twee vlaggen vernielden twee bloembakken. Tevens was de ruit van een geparkeerd staande auto stuk. De politie onderzoekt de zaak.

Kolham: automobilist aangehouden na doorrijden
Een 29-jarige automobilist uit Hoogezand is zaterdagmorgen aangehouden in zijn woning, nadat hij op de A7 bij Kolham een lichtmast had aangereden en daarna was doorgereden naar zijn huis. Aan de hand van het kenteken kon de politie de man opsporen Hij bekende de botsing en het feit, dat hij was doorgereden. Hij had daarbij zelf lichte verwondingen opgelopen. Hij is na verhoor weer op vrije voeten gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Haren: bromfietser onder invloed tegen middengeleider Een 29-jarige bromfietser uit Glimmen is zaterdagmorgen gewond geraakt toen hij op de Rijksstraatweg in Haren met zijn bromfiets op ene middengeleider botste en ten val kwam. Hij had onder andere een aantal open wonden aan zijn hoofd waardoor hij in het ziekenhuis verzorgd moest worden. Omdat hij alcohol had gedronken werd bij hem in het ziekenhuis tevens bloed afgenomen voor nader onderzoek. De politie maakt proces-verbaal op.

Musselkanaal: alcomobilist rijdt door na ongeval Een 24-jarige automobilist uit Musselkanaal is zaterdagavond in zijn woning aangehouden, nadat hij op de Ellert Lubbersstraat in Musselkanaal tegen een geparkeerd staande auto was gebotst en daarna was doorgereden. De politie trof hem korte tijd later thuis aan en constateerde dat hij gedronken had. Onderzoek wees uit dat hij 2.5 promille alcohol in zijn bloed had (vijf keer het toegestane maximum van 0.5 promille). Zijn rijbewijs werd ingevorderd. De politie maak proces-verbaal op.

Groningen: snelle rijders moeten rijbewijs inleveren Een 26-jarige Stadjer moest zaterdagmiddag zijn rijbewijs inleveren, nadat een achter hem rijdende politiesurveillance diverse ernstige overtredingen had geconstateerd. De politie pikte de man op toen hij met zijn auto boven de 110 km/u reed op de Weg der Verenigde Naties, waar maximaal 70 was toegestaan. De man reed daarna via de Julianaweg, de A28 op richting Haren. Onderweg sneed hij een andere automobilist en hing tot drie keer toe vlak achter een voor hem rijdende auto (kleven). Even buiten Groningen gaf hij volgas en werd geklokt op 165 km/u waar hij maximaal 120 km/u mocht. Bij Glimmen kon de politie de man tot stoppen dwingen. Onderweg zat de man constant te bellen met de GSM aan zijn oor. De politie maakt proces-verbaal op. Op de Groningerweg bij Groningen trof de politie een motorrijder die met een snelheid van 116 km/u reed op een gedeelte waar slechts 60 km/u was toegestaan. De man, een 26-jarige inwoner van Bedum kon vlakbij zijn woonplaats worden aangehouden. Hij moest eveneens zijn rijbewijs inleveren.

Overige alcomobilisme
In Delfzijl op de Hogelansterweg werd zaterdagmiddag een 39-jarige automobilist uit Delfzijl aangehouden die 2 promille alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Een 19-jarige bromfietser was zaterdagnacht de klos. Hij had 1 promille in zijn bloed. Hij werd al slingerend aangetroffen op de Wedderweg in zijn woonplaats Oude Pekela. Een 39-jarige automobilist uit Soest werd zaterdagnacht op de Van Ketwich Verschuurlaan in de stad bekeurd. Hij had eveneens 1 promille.

Snelheidscontroles
Op de Hoofdweg en de Hoethslaan in Midwolda werden zaterdagmorgen snelheidscontroles gehouden. In totaal werden 240 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden 15 bestuurders te hard. De hoogs genoteerde reed 84 km/u waar maximaal 50 was toegestaan. Op De Holm bij Tolbert (60 km/u) werden zaterdagmorgen 180 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 9 te hard. De hoogst genoteerde reed hier 113 km/u.

Groningen: fietsendief aangehouden
Door beveiligingspersoneel van een warenhuis aan de Grote Markt in Groningen is zaterdagmiddag een 30-jarige fietsendief uit Groningen aangehouden. Voorbijgangers zagen dat de man bezig was een fiets te stelen. Ze meldden dit aan de beveiligingsmedewerkers die de man meteen aanhielden Vervolgens werd de fietsendief overgenomen door de politie die hem voor nader onderzoek meenam naar het bureau. De eigenaar van de fiets trof bij terugkomst op de fiets het verzoek van de politie om zich te melden. Hij heeft dit inmiddels gedaan en aangifte gedaan. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: verwarde vrouw voor politiebureau
De politie heeft zaterdagavond een verwarde vrouw aangehouden voor het politiebureau aan de Rademarkt en overgedragen aan de geestelijke hulpverlening. De vrouw, een 33-jarige Braziliaanse zat voor het bureau op de stoep met allerlei sierraden uitgesteld en een som geld van meer dan 1000 gulden. Toen het kouder werd bleef ze zitten, ondanks het advies van politieagenten. Op een gegeven moment begon ze echter te schreeuwen en zich uit te kleden. Ze draaide helemaal door. Politieagenten namen haar vervolgens mee naar binnen en waarschuwden de gezondheidsdienst. Deze besloot haar op te nemen.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900-8844 (30 c/m).

Deel: ' Groningen snelle rijders moeten rijbewijs inleveren '
Lees ook