Nieuws Gemeente Groningen


'Nu gaat er iets boven Groningen, Groningers voor Kosovaren'

Onder dit motto is op 8 april in de gemeente Groningen een grootscheepse actie gestart om zoveel mogelijk geld binnen te krijgen voor de vluchtelingen uit Kosovo.

De gemeente stimuleert en ondersteunt acties uit het bedrijfsleven, kerken, maatschappelijke organisaties, ziekenhuizen, hogescholen, universiteit, vakbonden.
Doel is om één 'Groninger' bedrag voor een specifiek project van het Rode Kruis ten behoeve van de Kosovaren over te dragen aan de samenwerkende hulporganisaties. Uiteraard wordt deze actie georganiseerd in nauw overleg met deze landelijke organisaties. De overdracht van de ingezamelde gelden is op 17 april a.s. Hiervoor wordt er in en mogelijk rond de Martinikerk van 10.00 tot 19.00 uur een grootscheepse manifestatie georganiseerd.

Daarnaast heeft de gemeenteraad van Groningen zich op voorhand al bereid verklaard om 250 vluchtelingen, die medische hulp behoeven, op te nemen. Hiervoor wordt op dit moment door een werkgroep bestaande uit verschillende hulporganisaties de nodige zaken voorbereid. Dit gaat eveneens in nauwe samenwerking met de verantwoordelijke organisaties.

Voor de initiatieven, ideeën en activiteiten heeft de gemeente een apart informatienummer opengesteld: (050) 311 44 50 Ook is er een apart gironummer geopend 50 250
Het hierop binnengekomen geld wordt op zaterdag 17 april gestort op het landelijke 555 nummer, waardoor ook dit bedrag wordt verdubbeld door minister Herfkens van ontwikkelingssamenwerking.

Deel: ' Groningen start actie 'Groningers voor Kosovaren' '
Lees ook