Groningers en Friezen kiezen vaker voor sim only abonnement


GRONINGEN, 20140908 -- Zuinige Groningers en Friezen kiezen vaker voor een goedkoper sim only abonnement dan inwoners uit andere delen van Nederland. Dat blijkt uit analyse onder ruim 2200 onlangs afgesloten abonnementen van de onafhankelijke vergelijkingssite simonlyvergelijken.net.

“Groningers en Friezen zijn bewuster bezig met de uitgaven voor het gebruik van hun mobiele telefoon. Inwoners van de noordelijke provincies stappen sneller en gemakkelijker over naar een goedkoper abonnement”, licht Ronny Veer van de vergelijkwebsite toe.

Noorderlingen minder voorzichtig in keuze
Niet alleen in het type abonnement zijn verschillen te zien, ook in de looptijd ervan zijn Groningers en Friezen bewuster in keuzes.  Noorderlingen kiezen vaker voor een sim-only voor de duur van één tot twee jaar dan een abonnement met een flexibele looptijd van één maand die vaker in andere provincies wordt afgesloten.

Wanneer overstappen?
De meeste gebruikers van mobiele telefonie stappen over als ze in het bezit zijn van een goede mobiele telefoon. In de meeste gevallen is deze verkregen uit een eerder abonnement, maar er is ook een aanzienlijk deel dat de telefoon los van het abonnement heeft aangeschaft. Op die manier wordt er gepoogd de prijs nog lager te houden.

Bron: simonlyvergelijken.net


Deel: ' Groningers en Friezen kiezen vaker voor sim only abonnement '
Lees ook