Provincie Groningen


Groningen, 16 februari 1999 Persbericht nr. 36

Cultuureducatie staat centraal in provinciaal cultuurdebat

Op donderdagavond 25 februari 1999 organiseert de provincie Groningen in samenwerking met Debatcentrum Waag om 19.30 uur in Jongerencentrum Simplon (Boterdiep 71) te Groningen een debat over cultuureducatie. Het debat wordt geleid door Michael Zeeman, de forumleden zijn:Mirjam de Meijer (gedeputeerde), Elly Orzel (docent drama van het Hogelandcollege), Bé Lamberts (directeur Geert Theistheater). Jongeren staan tijdens het debat als deskundigen centraal. De toegang is gratis.

Jongeren als deskundigen

Het doel van het debat is om nieuwe ideeën en methoden te ontwikkelen om jongeren voor cultuuruitingen te interesseren. Daarom is aan ieder forumlid gevraagd een projectvoorstel op het gebied van cultuureducatie te maken. Tijdens het debat worden de projecten gepresenteerd en wordt er uiteindelijk een winnend project uitgekozen. Om er voor te zorgen dat jongeren ook een stem hebben in zo'n projectvoorstel, is er een jeugdpanel gestart. Een groep jongeren uit de provincie Groningen geven hun oordeel over cultuureducatie op school en geven suggesties.
Het winnende project wordt uitgevoerd door de provincie. Voor het project is een bedrag van f 2500 beschikbaar. Naast de deskundigheid van jongeren zijn ook docenten, culturele instellingen, beleidsambtenaren en politici uitgenodigd om hun mening te geven. Het geheel wordt omlijst door DJ Thee J. Johanz en dansgroep Reebok van Total Workout.Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Machteld Schierbeek, provincie Groningen: 050-3164982 of Sisca Sytema, Debatcentrum Waag: 050-3115920.

Zoekwoorden:

Deel: ' Gronings provinciaal cultuurdebat '
Lees ook