Grontmij

Grontmij NV24-5-2002 - Grontmij Real Estate International breidt activiteiten uit

Grontmij Real Estate International realiseert in Europa parkeergarages en logistieke centra. Om zich te onderscheiden in de markt richt het bedrijf zich onder andere op het ontwikkelen van een netwerk van logistieke centra waarbij Europese transportassen een cruciale rol spelen.

Artist impression Malpensa

Reeds geruime tijd is Grontmij actief in Italië. Rond de luchthaven Malpensa bij Milaan ontwikkelt Real Estate International een drietal locaties tot een logistiek bedrijventerrein dat voorziet in warehouses en distributiecentra, een kantorenpark en een bedrijventerrein met logistieke en distributiefuncties. Sinds mei 2000 zit Grontmij samen met Schiphol in Malpensa Real Estate.

Netwerkstrategie
Het is niet toevallig dat Real Estate International zich juist richt op Noord-Italië. Grontmij wil haar activiteiten rond Europese transportassen uit te breiden. Noord-Italië is economisch gezien een belangrijk gebied, waar op het vlak van logistiek en vastgoed nog veel te verbeteren valt. Grontmij wil zich sterk maken voor een netwerk van logistieke centra. Als het enigszins mogelijk is op kruisingen van verschillende vervoersmodaliteiten zoals bijvoorbeeld lucht en weg (Malpensa) of weg en spoor. Juist door al die problemen met de tunnels is er een duidelijke verschuiving richting spoor.

Bescheiden rol
Behalve in Italië is Real Estate International ook actief in onder andere Polen, Tsjechië en Hongarije. Op Europees niveau speelt Real Estate International momenteel een bescheiden rol. En de concurrentie is in Europa zeker aanwezig. Maar Grontmij kan zich goed onderscheiden door de sterke nadruk op logistieke knooppunten en doordat Grontmij haar klanten een heel scala aan mogelijkheden voor eindfinanciering kan bieden.

Meer informatie kunt u krijgen bij Jan-Willem Samama, directeur van Grontmij Vastgoed, telefoon (030) 6943 264.


---

Deel: ' Grontmij Real Estate International breidt activiteiten uit '
Lees ook