Ingezonden persbericht


Groot aantal venture capital investeringen in april

Venturemedia telde in april 2002 6,3 miljoen euro venture capital investeringen in Nederland. Dat is een daling met meer dan 9 miljoen ten opzichte van de 15,72 miljoen euro die in maart 2002 werd geteld. Het is ook lager dan het eerder dieptepunt dat gemeten werd in november 2001. Het verschil met april 2001 is nog forser. Toen werd 42,85 miljoen euro aan financieringen geteld. Het bedrag dat door Venturemedia wordt geteld kan echter steeds minder als maatstaf functioneren voor de gezondheid van de venture capital markt in Nederland. Sinds het volume van de investeringen verschoven is van de ICT-sector naar andere bedrijfstakken worden de bedragen die met de investering zijn gemoeid, steeds minder vaak vermeld. Zo bleef de teller in maart 2002 op vier investeringen steken, terwijl in de afgelopen maand april het aantal financieringen steeg tot dertien.

In april 2002 werden de volgende deals bekend: Photobiochem (biotechnologie), Biorock Holding, Hoomark Holding, Tornado Insider (ICT en media), BuyOnline (ICT), Anatech, Grand Prix Silencers, Ad van Geloven, Waters Unlimited, Stern Holding, Le Reseau (ICT), VDA (ICT)en Personal Car Lease.

Het meest opvallende aan de investeringen is dat de activiteiten van venture capital bedrijven in april verspreid plaats vonden over een groot aantal sectoren. Dat investeerders hun investeringen in ICT hebben teruggeschroefd is al langer bekend, maar de afwachtende houding lijkt te zijn omgeslagen in hernieuwde interesse in interessante proposities uit een grote variatie van bedrijfstakken.


*** Bestel de nieuwste editie van de *** Venture Capital Gids
Meer informatie over Venture Capital Gids (ed. voorjaar 2002) vindt u op http://www.venturemedia.netfirms.com/bestellen.htm . U kunt u bestellen op http://www.venturemedia.netfirms.com/bestelform.htm

Sinds het klappen van de internetzeepbel is veel nagekaart over de oorzaken en gespeculeerd over het moment dat internetbedrijven weer op een positieve manier in de belangstelling zullen staan van investeerders en de media. Venturemedia is van mening dat dat moment inmiddels is aangebroken, maar dat het negatieve sentiment in de media en onder investeerders deze ontwikkeling verhult. Het aantal faillissementen is echter over zijn hoogtepunt heen en steeds meer internetbedrijven beginnen op dit moment winst te maken. Venturemedia selecteerde voor u een overzicht van winstgevende internetbedrijven.


***

Bent u ondernemer op zoek naar kapitaal?
Venturemedia heeft voor u de Preliminary capital search ontwikkeld, een standaard adviesproduct dat beperkte kosten een duidelijk resultaat garandeert. Zie http://www.venturemedia.netfirms.com/advies.htm .


***

Een interview met Henny van der Pluijm, samensteller van de Venture Capital Nieuwsbrief, is binnenkort te beluisteren op www.ecommerce.nl Ecommerce-deskundige Richard Lamb ondervraagt Henny daarin over het huidige investeringsklimaat.

Meer over de financieringsronden van http://www.venturemedia.netfirms.com/apr2002.htm vorige maand. Bedrijven, investeerders en bedragen.

Meer informatie over venture capital activiteiten in Nederland vindt u in http://www.venturemedia.netfirms.com/

http://www.venturemedia.netfirms.com/

Venturemedia

071 5894000

Deel: ' Groot aantal venture capital investeringen in april '
Lees ook