Belgische Krijgsmacht

Press Release

Persmededeling 239 van 04 augustus 1999:

De Staf van de Marine deelt mee:

Groot militair feest in Tienen

Op de Grote Markt van Tienen vindt op 8 augustus 1999 een groot militair feest plaats. Dit evenement wordt door de stad georganiseerd ter gelegenheid van de tiende verjaardag van het peterschap van de duikers-ontmijners.

Talrijke eenheden van verschillende krijgsmachtsdelen verlenen hun medewerking. Dit zal er onder meer te zien zijn: Puma- en Agusta helikopters, tanks uit Leopoldsburg, ontmijningsmaterieel, de Medische dienst met een hospitaal-unit, duik- en brandbestrijdingsmaterieel, een kolonne militaire oldtimers, hondenkennel met africhtingsdemonstratie, sprongen door para's en tal van andere tentoonstellingen en vertegenwoordigingen. Ook het jonge volk wordt niet vergeten. Er zijn tal van fysieke activiteiten, onder meer met de para's.

Het muziekkorps van de Marinekadetten zal het geheel opluisteren. Voor een hapje zijn er verschillende restauratiemogelijkheden voorzien. Ook de Nelson Sweepers, de Tiense vereniging van oudgedienden van de Zeemacht, staan die dag in de kijker wegens de viering van hun vijfentwintigste verjaardag.

Deel: ' Groot militair feest in Tienen '
Lees ook