Ministerie van Verkeer en Waterstaat


11 maart 2003

Groot onderhoud aan A200

De A200 tussen Halfweg en Haarlem ondergaat vanaf komend weekend groot onderhoud. De rijksweg krijgt onder meer een ZOAB-deklaag en nieuwe vangrail. De werkzaamheden aan de A200 zijn opgedeeld in drie fasen. In iedere fase wordt aan een ander wegvak gewerkt. Om de verkeershinder zoveel mogelijk te beperken, wordt er in de eerste twee fasen voornamelijk s nachts en in weekends gewerkt. Tijdens de werkzaamheden is er voor het verkeer altijd één rijstrook in beide rijrichtingen beschikbaar.

Van 17 maart tot en met 20 april wordt s nachts gewerkt in de rijrichting Haarlem (fase 1). Er vinden dan gedeeltelijke afsluitingen plaats tussen 20 en 6 uur. In de weekeinden van 29 en 30 maart en van 12 en 13 april wordt gewerkt vanaf vrijdagavond 20 uur tot en met maandagochtend 5 uur gewerkt (fase 2).
In de laatste fase, van 13 april tot eind mei wordt continu gewerkt. De afslag Waarderpolder ter hoogte van station Spaarnwoude is in deze periode vanaf het Rottepolderplein alleen in de ochtendspits bereikbaar. Tussen 6 en 10 uur is er dan een extra rijstrook opengesteld.
De werkzaamheden, omleggingen en afsluitingen worden bekendgemaakt via advertenties, de website www.vanAnaarBeter.nl en borden langs de weg.

De aangekondigde werkzaamheden voor de N200, Amsterdam-Halfweg, die voor deze maand gepland stonden, zijn verschoven naar mei. Op de N200 wordt in beide rijrichtingen op diverse plekken het asfalt gerepareerd.

Deel: ' Groot onderhoud aan A200 tussen Haarlem en Halfweg '
Lees ook