Groot sim only onderzoek: Tele2 in 31% de goedkoopste, KPN in 0%


Amsterdam, 20140925 -- In een uitgebreid onderzoek heeft Eensim.nl gekeken naar 264 verschillende combinaties van minuten-, sms-, en databundels. Hieruit blijkt Tele2 het vaakst de goedkoopste optie, terwijl KPN in geen enkel geval de goedkoopste is.

"Bij elke combinatie van minuten, sms, en mb's is er weer een andere provider de voordeligste. Zonder abonnementen met elkaar te vergelijken kan het goed zijn dat je -zonder het te weten- te veel betaalt", aldus Eensim.nl onderzoeker Jorma de Ronde.

Tele2 wint
Uit het onderzoek blijkt dat in 31% Tele2 het goedkoopste abonnement biedt (82 van de 264 combinaties). Als alleen gekeken werd naar bundelcombinaties zonder grote internetbundel (>2000mb), loopt dat zelfs op tot 42%. De overige, kleinere providers doen het ongeveer even goed met percentages tussen de 10% en 5% 'de goedkoopste'.

Grote provider = duur
Daar staat tegenover dat de grote providers KPN en Vodafone vrijwel nooit de goedkoopste optie bieden. Sterker nog, KPN is zelfs nooit goedkoper dan T-Mobile, en in slechts 1% goedkoper dan Tele2. KPN is daarmee zonder twijfel de duurste provider van Nederland.

Kwaliteit vergelijkbaar
Natuurlijk is niet alleen de prijs van belang. Als gekeken wordt naar de consumentenbond-score van telecom providers dan score alle providers een dikke voldoende (>7.2), en doen de duurdere providers het niet beter dan de goedkopere providers.

Goedkoop is geen duurkoop
Gezien de vergelijkbare kwaliteitsscores is er weinig reden om een duurdere provider te kiezen als je de keuze hebt. Wel is het van belang om specifiek te kijken welke provider bij jouw wensen het voordeligst is. Zoals uit het onderzoek blijkt kan er geen provider worden aangewezen die altijd het goedkoopste is.

Over Eensim.nl
Eensim focust zich al 2.5 jaar op het vergelijken van de prijs en kwaliteit van alle Nederlandse sim only providers. Met regelmaat worden daar uitgebreide onderzoeken en analyses aan gekoppeld, die te lezen zijn op het blog.

Bijlagen
Goedkoopste-providers.png
Providers-rechtstreeks-vergeleken.png


Deel: ' Groot sim only onderzoek Tele2 in 31% de goedkoopste, KPN in 0% '
Lees ook