HILL AND KNOWLTON

Groots jeugdvoetbalevenement in Amsterdamse Bos

Groots Football Park met games, tests en topvoetballers

VOETBALJEUGD STRIJDT OM BENELUX-TITEL IN A'DAMSE BOS

Etten-Leur, 13 augustus 1999 - Veertig jeugdvoetbalteams uit Nederland en België, in de leeftijdscategorie 12 tot 14 jaar, strijden op 21 augustus in Amsterdam om de 4x4 Benelux-Cup. Deze Benelux-finale vindt plaats tijdens een groot jeugdvoetbalevenement in het Amsterdamse Bos: het adidas Football Park. Naast jeugdige toppers uit Nederland en België, zullen voetbalsterren als Pierre van Hooijdonk en Willem van Hanegem aanwezig zijn om een balletje te trappen met de jonge talenten en bezoekers, vragen te beantwoorden en uiteraard om de jeugd bij te staan met de nodige tactische tips tijdens de finalewedstrijden. Daarnaast kunnen de spelers en het publiek meedoen aan tal van andere uitdagende voetbalactiviteiten. Zo is er een Soccer Fun Park ingericht met onder meer 'levend' tafelvoetbal, voetbal-tennis en videogames.

De 4x4 Benelux-Cup wordt gespeeld op kleine velden van 40 bij 25 meter, waarbij vier spelers per team het tegen elkaar opnemen zonder keeper. De veertig aanwezige finalisten hebben zich gekwalificeerd in de voorrondes die gedurende mei en juni gehouden zijn in 10 grote steden in Nederland en België: Eindhoven, Nijmegen, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Amsterdam, Brussel, Luik, Brugge en Antwerpen. Elke regio is vertegenwoordigd met de vier sterkste teams. In totaal hebben er meer dan 250 teams van 180 voetbalclubs aan de voorrondes meegedaan. De wedstrijden op 21 augustus beginnen om 10.00 uur. Het fluitsignaal voor de aanvang van de finale wordt omstreeks 16.00 uur gegeven. Pierre van Hooijdonk, Willem van Hanegem én Richard Knopper, Mitchell Piqué en Kevin Bobson zijn vanaf 14.00 uur aanwezig om de jeugd aan te moedigen.

Test Center
Spelertjes en publiek in een speciaal ingericht Test Center de laatste voetbalinnovaties uitproberen. Zo kan de allernieuwste voetbalschoen, de Equipment Predator Accelerator - de schoen waar onder meer Patrick Kluivert en Marc Overmars op spelen - worden getest in drie pittige oefeningen: de Traxion Test (een slalom waarbij je het moet hebben van de grip van de schoenen op het veld), de Predator Power Test (zo hard mogelijk schot op doel; de snelheid wordt gemeten met een Speed Gun) en de Predator Precision Test (precisieschot op doel). Ook de jeugdige keepers komen aan hun trekken in het Football Park. Zij kunnen de Fingersave handschoenen van Edwin van der Sar uitproberen in het doel.

Grass Roots
De adidas 4x4 Benelux-Cup is onderdeel van het Grass Roots programma van adidas, activiteiten bedoeld om jongeren te laten kennismaken met de vele mooie facetten van voetbal en sport in het algemeen. "Het gaat om het plezier in sport, om de uitwisseling van enthousiasme tussen amateurs en professionals, tussen jong en oud. De finale 4x4 is als sportief hoogtepunt een belangrijke gebeurtenis, maar het belangrijkste is dat er een lekker partijtje wordt gevoetbald en dat liefhebbers van voetbal zich vermaken", aldus Hetzer Ubbens, Grass Roots coördinator van adidas Benelux.

Noot aan de redactie

Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met: Hill and Knowlton: Katrien Kloos of Frank Basters Tel.: (020) 404 47 07, Fax: (020) 644 97 36
Kkloos@hillandknowlton.com; fbasters@hillandknowlton.com

Bijlagen:

1. Programma adidas 4x4 Benelux-Cup en Football Park (21 augustus, Amsterdamse Bos)

BIJLAGE 1

PROGRAMMA

ADIDAS FOOTBALL PARK, 21 AUGUSTUS, AMSTERDAMSE BOS


9.00 uur: Park open: ontvangst 4x4 teams uit België en Nederland
9.45 uur: Openingsceremonie, voorstellen van de teams 10.00 uur: Start adidas 4x4 Benelux-Cup
14.00 uur: Ontvangst topvoetballers
14.00 - 15.00 uur: Topvoetballers op het Center Court 15.00 uur: Halve finales
16.00 uur: Finale Accelerator Poule (B-teams), verslag door Hans Kraay jr.
16.15 uur: Finale Predator Poule (A-teams). verslag door Hans Kraay jr.

Test Center
Gedurende de hele dag

- Testmogelijkheid van de Equipment Predator Accelerator, de schoen van toppers als Kluivert en Overmars.

- Traxion Test: een pittige slalom waarbij je de goede grip voelt van de schoenen op het veld.

- Predator Power Test: een Speed Gun meet de snelheid van je schot.
- Predator Precision Test: vrije trap langs muurtje, precisieschot.
- Testmogelijkheid van Fingersave: de keepershandschoenen van Van der Sar.

Soccer Fun Park
Gedurende de hele dag

- Levend tafelvoetbal

- Jongleren (Balletje hooghouden met teller aan de voet)
- Penalty-bokaal (Penalty's schieten op doel. Beste deelnemers strijden in finale op Center Court om de Penalty-bokaal)
- Video games (Stand met sport-video-games)
- Voetbal-tennis

19 aug 99 11:32

Deel: ' Groots jeugdvoetbalevenement in Amsterdamse Bos '
Lees ook